1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Lefke ve Gönyeli’deki evler değerlendirilecek
Lefke ve Gönyeli’deki evler değerlendirilecek

Lefke ve Gönyeli’deki evler değerlendirilecek

Eski Başbakan, UBP Genel Başkanı, Milletvekili Hüseyin Özgürgün aleyhine, eski eşi Hatice Dilek Karakuzu tarafından ‘boşanma hükmünü yerine getirmediği, hileli mal devri yaptığı’ gerekçesiyle açılan ara emri duruşması dün görüşüldü.

A+A-

Ayşe GÜLER

Eski Başbakan, UBP Genel Başkanı, Milletvekili Hüseyin Özgürgün aleyhine, eski eşi Hatice Dilek Karakuzu tarafından ‘boşanma hükmünü yerine getirmediği, hileli mal devri yaptığı’ gerekçesiyle açılan ara emri duruşması dün görüşüldü.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Hale Ahmet Raşit huzurunda görüşülen duruşmada, Karakuzu’nun avukatı Boysan Boyra ile Hüseyin Özgürgün’ün avukatı Şefik Aşçıoğulları hazır bulundu.

Mahkemede Özgürgün adına avukat Aşçıoğulları, Lefke’de ve Gönyeli’deki evlerin değerinin Karakuzu’ya ödenmesi gereken 250 bin Sterlini karşılayacağına dair beyanda bulundu.

Bunun üzerine Karakuzu’nun avukatı Boyra, söz konusu evlerin değerlendirilmesinin uzman kişiler tarafından yapılabilmesi için süre talep etti.

Mahkemede yapılan beyanlar ışığında duruşma 12 Ekim’e ertelendi. Bu sürede, hem Lefke hem de Gönyeli’deki evin değerlendirilmesi yapılacak.

Neler yaşanmıştı?

Özgürgün’ün özel hesabındaki banka hesaplarını gündeme taşıyan mahkemesi 22 Aralık 2017’de sonuçlanmıştı.
Boşanma davasında, mahkemede dinlenmesi beklenen  İş Bankası Gönyeli Şubesi Müdürü Hüseyin Öksüz’ün "yapılan anlaşma gereği" tanıklık etmesine gerek kalmadan davanın sonuçlandığı duyurulmuştu.

Özgürgün’ün Avukatı Şefik Aşçıoğulları ise boşanmanın ardından eski eş Hatice Dilek Karakuzu’ya ,evlilik birlikteliği süresince edinmiş oldukları, Bellapais sınırları içerisinde henüz ödenmemiş 140 bin İngiliz Sterlini borcu olan ev, bir araba ve Gönyeli’de, paylaşıma tabi olmayan ev içerisindeki ev eşyaları karşılığında 250 bin İngiliz Sterlini ödemeyi kabul etmiş ve tüm bahse konu taşınır ve taşınmaz malları devraldığı ifade edilmişti.

Özgürgün’ün boşandığı eski eşi Sayın Karakuzu’ya bahse konu meblağı 1 Nisan 2018 tarihinde ödeyeceği duyurulmuştu.

Bunun karşılığında da Karakuzu’nun Özgürgün aleyhine Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde açtığı dava Yargıtay’da açılan istinaf ve Ankara 2’nci Aile Mahkemesi’nde açtığı boşanma davasını geri çekmeyi kabul ettiği ifade edilmişti.

Özgürgün, ‘mal sattım, borç aldım’ demişti…

Hatırlanacağı üzere; yaşananların ardından uzun süre sessizliğini koruyan, dönemin Başbakanı Hüseyin Özgürgün, 700 bin dolar ile ilgili açıklama yapmış, “Mal sattım, borç aldım” demişti.

 Özgürgün  “söz konusu miktarlar boşanma davamı nihayete erdirebilmek ve her iki tarafın bozulan huzurunu sağlamak için, banka borcu ile alınan bir malın satışı ile bir bankadan aldığım krediye ek olarak ailem ve yakın arkadaşlarımdan makul bir sürede geri ödemek kaydıyla aldığım borç ile oluşmuş bir rakamdır.”

Özgürgün, her türlü soruşturmaya açık olduğunu ve verilmeyecek hiçbir hesabının olmadığına işaret etmişti.

Davaları takip etmek için Ankara’dan adaya gelen Hüseyin Özgürgün’ün eski eşi, Hatice Dilek Karakuzu ise ilk kez YENİDÜZEN’e konuşmuştu.

Hukuk ihlali yaşandığına dikkat çeken Karakuzu,  “Davanın takipçisi olacağım. Hukuka güveniyorum. Ülkede Başbakanlık yapmış, devleti temsil etmiş bir kişinin mahkeme kararlarına saygılı olmasını beklerdim.” Demişti.

yeniduzen-satin-aliniz-887.jpg

Bu haber toplam 3957 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler