1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefke Gazetesi’nin 30. sayısı yayınlandı
Lefke Gazetesi’nin  30. sayısı yayınlandı

Lefke Gazetesi’nin 30. sayısı yayınlandı

Gazete günceli yakalarken arşivlenecek değerde bir nitelik de taşıyor

A+A-

 

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği’nin gazetesi LEFKE Gazetesi’nin 30. Sayısı zengin ve bilimsel bir içerikle yayınlandı. Yıllardır yayımlanan gazete  hem güncel bir içerik taşıyarak bölge sorunlarına parmak basıyor, hem de bilimsel içeriğiyle önemli bir arşiv değeri taşıyor.

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği’nin uzun yıllardır yayınladığı “ LEFKE “ gazetesinin 30’ncu sayısı bugün yayınlandı.  Lefke ve Lefke bölgesindeki gelişmeleri, olayları, bölge Spor Kulüplerinin çalışmalarını, Lefke Çevre Derneği’ni ile Bölgedeki diğer Sivil Toplum Örgütlerinin (STO) faaliyetlerininin yanında ülkede ve dünyadaki çevre ile ilgili gelişmeleri  okuyucularına aktaran gazete, adeta bölgenin  sesi olan olma özelliğini kazandı.

Gazetede bilimsel çalışmaların yanısıra, geleceğe ışık tutacak bir çok makale ve geçmişe yönelik çalışmalar yer almakta.

Dernek, bölgesel gazeteler içinde en uzun soluklu yayınlardan olan LEFKE gazetesinin yayın hayatını sürdürmeye kararlı.  Gazete, bölge haberlerinin yanında,  halkı çevre , yaşam , sağlık ve spor konularında bilinçlendirme ve bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Gazete’nin bu sayıdaki başlıklar arasında “Lefke’de Yeni Maden Macerasına Kesinlikle Hayır, Aplıç Kapısı Açılıyor, Tarım ve Ekoturizm, Cengiz Topel Hastanesi Güzelyurt ve Lefke’nin Hastanesidir, Maden Lefke’yi Yok Eder, CMC Sadece Lefke’nin Değil Akdeniz’in Sorunu, Lefke, Denizli ve Gaziveren’in Sevdalısıydı, Lefke’de Akaçalı Dönemi” yer alıyor.

Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur