1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lefke disipline sevk edildi
Lefke disipline sevk edildi

Lefke disipline sevk edildi

Lefke Türk Spor Kulübü ve kulüp başkanı Yıltaç Mükellef Disiplin Kurulu’na sevk edildi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) yaptığı açıklamada Lefke Türk Spor Kulübü’nün ve kulüp başkanı Yıltaç Mükellef’in Disiplin Kurulu’na sevk edildiklerini duyurdu.
Pazar günü oynanan Bostancı Bağcıl – Lefke karşılaşmasının 80’inci dakikasında ev sahibi B.Bağcıl’ın attığı gol sonrası Lefke başkanı Yıltaç Mükellef ve Lefke seyircilerinin sahaya girerek saha olaylarına sebebiyet verdiğini ve karşılaşmanın tatil edilmesine sebebiyet verdikleri belirtilen açıklamada, söz konusu Kişilerin Disiplin kuruluna sevk edildikleri duyuruldu.

Mükellef ve Lefke disipline sevk edildi
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklama şöyle: “01 Şubat 2015 tarihinde Bostancı Bağcıl SK - Lefke TSK arasında oynanan K-Pet Süper Lig karşılaşmasında, ev sahibi takım Bostancı Bağcıl SK'nın maçın 80.inci dakikasında attığı golün ardından, başta Lefke TSK Başkanı ve Lefke TSK seyircilerinin sahaya girmesi sonucu çıkan saha olaylarından dolayı karşılaşmanın tatil edilmesine sebebiyet veren Lefke TSK Başkanı Yıltaç Mükellef'in ve Lefke TSK takımının disiplin Kurulu'na sevk edilmelerine, karar verilmiştir.
Yukarıda adı geçen ilgili kişi ve kulübün, yazılı savunmalarını Disiplin Kurulu’na en geç 04 Şubat 2015 Çarşamba günü, saat 15.00’a kadar ulaştırmaları gerekmektedir. Ulaştırmamaları halinde ise, Disiplin Talimatının 68. maddesine istinaden kendilerine tanınan  “savunma hakkından” vazgeçmiş sayılacaklardır.”

Mükellef: “10 kere olsa yine girerdim”
Lefke Başkanı Yıltaç Mükellef oğlu gibi sevdiği bir oyuncunun yerde ölü gibi yatırken tribünde kalamayacağını, 10 kere daha olsa yine sahaya gireceğini belirtti. Mükellef “Sahaya girdim çünkü futbolcum can havli ile yerde yatıyor. Hakem başka noktalarda, başka diyarlarda. Bunu gören kim olsa sahaya girer. On kere olsa yine girerdim” açıklamasını yaptı.

“Futbolcum ölse kime ne hesap vereceğiz?”
Lefke’nin cezalar konusunda kendi tabiri ile mimlenmiş olduğunu belirten Mükellef “Kimse Lefke seyircisinin sahaya neden girdiğini irdelemiyor. Girdiler çünkü ordaki görüş Mehmet’in öldüğü yönündeydi ve bunun üzerinde tribünde ağlayan insanlar da dahil oldu. Hakeme neden müdahale etmedi diye söyledim. Futbolcum ölse kime ne hesap vereceğiz? Sahada önce sağlıkçı ardından da doktor olmasaydı kime ne hesap verecektik? İnsan sağlığı herşeyden önemli” şeklinde konuştu.

“Lefke hak ettiği zaman ceza aldı. Eğer böyle ceza alacaksa...”
Yaşananlardan sonra KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun arayarak geçmiş olsun demediğini söyleyen Mükellef “Ceza vereceklerse buyursunlar versinler. Lefke cezalara alışkındır ancak orada yaşananları herkes gördü. Ceza verirken ellerini vicdanlarına koysunlar. Orada yatan futbolcunun kendi evlatlarıymış gibi düşünerek ellerini vidanlarına koysunlar. Lefke hak ettiği zaman ceza aldı ancak böyle olacaksa yönetim kurulu olarak gerekeni yaparız. Eğer maçlara çıkılmayacaksa çıkmayız” dedi.

Bu haber toplam 1962 defa okunmuştur