1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefke Belediyesi KIB-TEK’e çek yazdı ama...
Lefke Belediyesi KIB-TEK’e çek yazdı ama...

Lefke Belediyesi KIB-TEK’e çek yazdı ama...

Lefke Belediyesi’nin, su motorlarının Nisan ayı borcuna karşılık KIB-TEK’e yazdığı 109 bin TL’lik çek karşılıksız çıktı. Lefke Belediyesi’nin KIB-TEK’e yazdığı çekin karşılıksız çıktığını doğrulayan KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, “Çeki mühürle

A+A-

Meltem SONAY

KIB-TEK’e toplamda 16 milyon TL borcu olan Lefke Belediyesi borçlarını karşılıksız çekle ödemeye kalkıştı.
Lefke Belediyesi’nin, su motorlarının Nisan ayı borcuna karşılık KIB-TEK’e yazdığı 109 bin TL’lik çek karşılıksız çıktı.
Lefke Belediyesi’nin KIB-TEK’e yazdığı çekin karşılıksız çıktığını doğrulayan KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, “Çeki mühürletmek durumunda kalacağız, belediye de çek yasağına girecek” şeklinde konuştu.

Akim: “Nisan ayı 109 bin, Mayıs ayı 132 bin TL…”

KIB-TEK’e yüklü borcu olan Lefke Belediyesi’nin bir süre önce de ‘tek imzalı’ bir çek yazdığını ve çek nedeniyle sıkıntı yaşandığını ifade eden Akim, Lefke Belediyesi’nin bu kez iki imzalı ancak yine karşılıksız 109 bin TL’lik çek gönderdiğini belirtti.

“Bu nasıl bir yönetim becerisidir, anlamakta güçlük çekiyorum”

Lefke Belediyesi’nin Nisan ayı borcunun 109 bin, Mayıs ayı borcunun da 132 bin TL olduğunu ifade eden Akim, 132 bin TL’lik çekin de önümüzdeki Perşembe gün ödenmesi gerektiğini ancak bu durumda onun da karşılıksız olduğunu kaydetti.
“Garip bir durum” diyen KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim “Bu nasıl bir yönetim becerisidir, anlamakta güçlük çekiyorum” şeklide konuştu.

----------------------------------------------------

Jeneratörle düğün! 
Elektrik borçlarını ödeyemeyen Lefke Belediyesi, düğünlerin yapıldığı “Atatürk Parkı”nı da elektriksiz bırakmıştı.  Düğünlere de ev sahipliği yapan parkta düğünler jeneratör yardımıyla yapılmıştı.

16 MİLYON TL BORÇ!
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim Lefke Belediyesi’nin 16 milyon TL elektrik borcu bulunduğunu ve konunun Mahkeme’ye taşındığını açıklamıştı.
Lefke Belediyesi’nin borçların yapılandırılmasıyla ilgili herhangi bir müracaata bulunmadığını da ifade eden Akim, Mahkeme kararına göre 22 Ocak’tan itibaren herhangi bir ödeme yapılmadığı suretle Lefke’ye elektrik bağlanamayacağının altını çizmişti

Bu haber toplam 1995 defa okunmuştur