1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ledra Palas'tan liderlere çağrı
Ledra Palas'tan liderlere çağrı

Ledra Palas'tan liderlere çağrı

Bazı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi parti temsilcileri, Slovakya’nın Güney Kıbrıs’taki büyükelçiliği himayesinde düzenlenen rutin toplantılar çerçevesinde yeniden bir araya geldi.

A+A-

Bazı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi parti temsilcileri, Slovakya’nın Kıbrıs’ın güneyindeki büyükelçiliği himayesinde düzenlenen rutin toplantılar çerçevesinde yeniden bir araya geldi.

Ledra Palas Otel toplantı salonunda yapılan toplantıya, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ev sahipliği yaparken, toplantıda Kıbrıs’ ın güneyinden AKEL, EDEK, EDI, Yeşiller, EPALXI ve DİSİ partilerinin temsilcileri katılım gösterdi.

Kıbrıs'ın kuzeyinden de siyasi partilerden CTP’yi Fazilet Özdenefe, TDP’yi Cemal Özyiğit ve Safiye Özaltıner, BKP’yi Salih Sonüstün, YKP’yi Alpay Durduran, Oğuz Özen ve Murat Kanatlı temsil etti.

Toplantıda, TDP’nin önerisi üzerine “BM’nin yeni girişiminin barış sürecine etkileri” konusu ele alınıyor.

Toplantı saat 12.30 sıralarında tamamlanırken, Slovak Büyükelçi Jan Skoda hazırlanan ortak açıklamayı basına okudu.
Açıklamada “Partiler Genel Sekreter Antonio Guterres’in girişimini memnuniyetle karşılar ve iki tarafın liderlerini federal bir çözüm ve Adanın yeniden birleştirilmesi adına Genel Sekreter’in önerdiği çerçeve ve yöntem üzerinde yoğun çalışmaya davet ederler” ifadelerine yer verildi.
Partilerin bir sonraki Ledra Palas toplantısı, 31 Ekim’de yapılacak.
Parti temsilcileri ayrıca 9 Ekim’de, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum kayıpların birlikte gömülü olduğu tek bölge olan Athalasa yakınlarındaki eski akıl hastanesinin olduğu bölgeye bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bu haber toplam 2260 defa okunmuştur
Etiketler :