1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ledra Palace yaya geçişlerine açılıyor
Ledra Palace yaya geçişlerine açılıyor

Ledra Palace yaya geçişlerine açılıyor

Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Ledra Palace geçiş noktasının yarın itibariyle (1 Temmuz), şimdilik sabah 08:00 akşam 20:00 saatleri arasında önceden olduğu gibi bireylerin yaya geçişlerine de açılacağını duyurdu.

A+A-

Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, 22 Haziran’dan bu yana sadece diplomatların geçişine imkan sağlanan Ledra Palace geçiş noktasının yarın itibariyle (1 Temmuz), şimdilik sabah 08:00 akşam 20:00 saatleri arasında önceden olduğu gibi bireylerin yaya geçişlerine de açılacağını duyurdu.

Özersay’ın açıklaması şöyle:

“Hükümet olarak yapmış olduğumuz değerlendirme sonucunda 22 Haziran’dan bu yana sadece diplomatların geçişine imkan sağladığımız Ledra Palace geçiş kapısını yarın itibariyle (1 Temmuz) şimdilik sabah 08:00 akşam 20:00 saatleri arasında önceden olduğu gibi bireylerin yaya geçişlerine de açıyoruz. Daha önce açıklamış olduğumuz geçiş kuralları burada da geçerli olacak.

Öte yandan genel anlamda kara kapılarından geçişe dair kurallar aşağıdaki şekilde uygulanacaktır:

--A grubu ülkelerden gelen yolcular, ülkemize girişte (72 saat geçerli) sonucu negatif PCR testi sunmaları halinde, açık olan tüm kara sınır kapılarını kullanabilecektir.

--B grubu ülkelerden gelen yolcuların, ülkemize girişte (72 saat geçerli) sonucu negatif PCR testi sunmaları halinde, ikinci teste tabi tutulacakları Metehan Kara Sınır Kapısını kullanmaları gerekmektedir.

--C grubu ülkelerden gelen yolcuların, ülkemize girişte (72 saat geçerli) sonucu negatif PCR testi sunmaları halinde, 14 günlük zorunlu karantina süresini geçirecekleri merkezlere götürülmek üzere Metehan Kara Sınır Kapısını kullanmaları gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

“Farklı bir uygulama olmayacak”

 

Ledra Palace geçiş noktası ile ilgili YENİDÜZEN'e bilgi veren Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, barikattan geçişlerde Kıbrıslı Rum ve Türklerle ilgili diğer geçiş noktalarından farklı bir uygulama  olmadığını söyledi. Özersay "Kıbrıslı Rumlar ilk geçişlerinde son 72 saat içinde yapılan ve sonucu negatif olan PCR testlerini belgeleyerek kuzeye girebilecek. Daha sonra random testlere tabi olacak. Aynı kapıdan güneye geçecek Kıbrıslı Türkler’den ise her 72 saatte bir PCR negatif sonucu istenecek. Bu uygulama diğer kapılarda da aynı..."  diye konuştu. Özersay barikattaki saat sınırlamasının ise sağlık çalışanı sayısının yetersizliği ile alakalı olduğunu kaydetti.

Karantinalı girişler Kermiya’dan

Özersay Ledra Palace geçiş noktasından karantinalı girişin mümkün olamayacağını da sözlerine ekleyerek "Bu katagorideki kişiler Kermiya'ya yönlendirilecek" dedi

Bu haber toplam 2627 defa okunmuştur