1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. LBT, İstanbul'da coşkuyla alkışlandı
LBT, İstanbulda coşkuyla alkışlandı

LBT, İstanbul'da coşkuyla alkışlandı

"Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" ve "Kayıp" oyunları İstanbullularda hem şaşkınlık, hem beğeni, hem coşku, hem de yüzleşme sağladı.

A+A-

LBT'nin İstanbul'da muhteşem performansı coşkuyla alkışlandı

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, İstanbul'da sahnelediği "Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" ve "Kayıp" oyunlarıyla büyük beğeni kazanırken coşkuyla ayakta alkışlandı. Her iki oyunda İstanbullular üzerinde Kıbrıs meselesine dair, sanatın büyüsüyle hem şaşkınlık, hem beğeni, hem coşku hem de yüzleşme sağladı.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ile İstanbul Şehir Tiyatroları’nın yapmış olduğu işbirliği protokolü çerçevesinde "Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" ve "Kayıp" oyunlarını İstanbul Şehir Tiyatroları'nın Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde İstanbullulara sundu. Seyirci her iki oyunu da hayranlık ve coşkuyla izledi. Her iki oyunun da Kıbrıs coğrafyasına ait olması, geçmişten gelen ve halen devam etmekte olan meselelerin üzerine eğilmesi ve bu meseleleri estetik ortalamanın üzerinde tiyatro sanatının dili ile yansıtması ve resmi tarihe karşı, sivil bir tarih oluşturması İstanbul seyircisinin Kıbrıs'a bakışında farklı etkilenmeler yaratmasına neden oldu.

Her iki oyundan sonra izleyicinin salondan ayrılmaması, bravo sesleriyle sanatçıları dakikalarca ayakta alkışlaması, oyunlara karşı İstanbul seyircisinin coşkusunun göstergesiydi.

İlk gece "Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım" oyunundan sonra sahneye davet edilen Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Arif Akkaya, oyunun yazarı Faize Özdemirciler ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Kıymet Karabiber yaptıkları teşekkür ve barışa olan özlem konuşmalarından sonra karşılıklı plaket ve hediyeler takdim ettiler.

İkinci gece "Kayıp" oyunundan sonra da düzenlenen seramonide, oyunun yazar ve yönetmeni Aliye Ummanel ve Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Arif Akkaya yaptıkları konuşmalarda Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'yla İstanbul Şehir Tiyatroları'nın işbirliğinin devam edeceğini belirterek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Bu haber toplam 1434 defa okunmuştur