1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ‘Lawrence’ bilmecesi!
‘Lawrence’ bilmecesi!

‘Lawrence’ bilmecesi!

MTG A2 futbolcusu Lawrence Ogbe’nin lisansının yasa dışı yollarla çıkarıldığı iddia edildi

A+A-

Eren ŞİŞİK

A2 Süper Lig ekiplerinden Mağusa Türk Gücü’nde forma giyen Nijeryalı futbolcu Lawrence Ogbe ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Geçen sezondan beridir sürekli olarak tartışmalara konu olan ve birçok takımın itiraz dilekçesi sunduğu futbolcu için KTFF’den oyuncunun oynaması için herhangi bir problem olmadığı cevabı gelmişti.
Ancak söz konusu futbolcunun forma giymesi ile ilgili olarak son olarak Yenicami takımı bir itirazda bulundu. Yenicami Ağdelen Kulübü (YAK) avukatı Şefik Aşçıoğulları tarafından KTFF’ye ve KKTC İçişleri Bakanlığı’na bir itiraz dilekçesi yazıldı. Söz konusu dilekçede daha önce Lawrence Ogbe’nin babası olarak gösterilen Oregbemi Sunday Adegboyega’nın Nijeryalı futbolcunun babası olmadığına dair yazılı belge bulunduğu bildirildi.
Dilekçede ayrıca Oregbemi Sunday Adegboyega’nın Lawrence Ogbe’nin babası olmadığının kanıtının da KKTC İçişleri Bakanlığı’nda bulunduğu ifade edildi. Yenidüzen Spor Servisi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgi doğrultusunda da Lawrence Ogbe’nin babasının adının ‘Richard Ogbe’ olarak kayıtlı olduğu bilgisine ulaşıldı. Ayrıca KTFF’de Lawrence’in babası olarak görünen Sunday Adegboyega isimli kişinin de 2005 yılından beridir Kıbrıs’ta bulunduğu, yaklaşık 9 yıldır adada yaşadığı ve 2010 yılında KKTC vatandaşlığı için başvuru yaptığı öğrenildi.

Akademisyen dendi, PVC işçisi çıktı
Daha önce Mağusa Türk Gücü camiası içerisindeki kişilerin, Lawrence Ogbe’nin babası olarak gösterilen Oregbemi Sunday’in Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) öğretim üyesi olduğunu iddialarına rağmen aynı isimdeki şahsın özel bir şirkette PVC işçisi olarak çalıştığı öğrenildi. Yenidüzen Spor Servisi’nin telefonla ulaştığı DAÜ yetkilileri de ne Richard Ogbe ne de Oregbemi Sunday isminde akademisyenin üniversitede çalışmadığı öğrenildi.

“Bekâr ve çocuğu yok” dendi
Özel bir şirkette PVC işçisi olarak çalıştığı öğrenilen Oregbemi Sunday’in aynı zamanda bekâr da olduğu ve çocuğunun olmadığı da güvenilir kaynaklardan elde edildi. Söz konusu olay ile ilgili olarak hukuki süreç başlatacak olan bazı futbol kulüplerinin de bulunduğu öğrenilirken, KTFF’nin nasıl bir karar üreteceği merak konusu.

Öte yandan Oregbemi Sunday’in Nijerya pasaportunun süresinin 2010 yılında bittiği dikkatlerden kaçmazken, Lawrence’in KTFF’ye kaydının bu pasaport üzerinden yapılması kafalarda soru işareti bıraktı. Nijerya pasaportunda Oregbemi Sunday’in 9 Ağustos 1983 doğumlu olduğu görülürken, Lawrence Ogbe’nin 24 Ocak 1997 olduğu da görünüyor.

Anne – baba veya 1. dereceden akraba gerekli
Daha önce birçok kulübün itiraz dilekçesi yazarak oyuncunun oynamasının doğru olmadığı yönünde iddialar ortaya atılırken, bilindiği üzere KTFF talimatnamesinde A2 Ligleri’nde yabancı ülke vatandaşlarının oynaması için anne -  babalarının veya 1. dereceden akrabalarının KKTC’de çalışma izni olması gerekiyor.

Bu haber toplam 2528 defa okunmuştur