1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Lavrov adada, Kıbrıs masada
Lavrov adada, Kıbrıs masada

Lavrov adada, Kıbrıs masada

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Güney Kıbrıs’a giderek, bir dizi temasta bulundu.

A+A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Güney Kıbrıs’a giderek, bir dizi temasta bulundu.

Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile Lavrov arasında dün yapılan görüşmede Kıbrıs sorunu, AB-Rusya ilişkileri, tek yanlı olarak ilan edilen “Münhasır Ekonomik Bölgedeki (MEB)” gelişmeler ve Suriye konuları ele alındı

Kasulidis’in açıklamalarına da yer veren gazetede, Lavrov’a Güney Kıbrıs ziyaretinde Rusya Dışişleri Bakanlığı müsteşarı Aleksei Meskov’un eşlik ettiğini ifade eden Kasulidis, Lavrov’un  Güney Kıbrıs’ta düzenlenecek Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin 127’inci toplantısına da katılacağını belirtti.
Lavrov’un adaya ziyareti sırasında Anastasiadis tarafından kabul edildiğini de kaydeden gazete, Kasulidis’in de Lavrov onuruna yemek verdiğini yazdı.

Gazeteye göre; ikili temaslarda özellikle Kıbrıs sorunu ve AB-Rusya ilişkileriyle bağlantılı olarak ikili ilişkilerin gözden geçirileceğini dile getiren Kasulidis, Lavrov’un küresel meselelerle ilgili sahip olduğu görüşleri dinlemeyi beklediğini ifade etti.

Zaharova’nın açıklamaları
Gazete ayrıca “Rusya Kıbrıs’ın Yeniden Birleşmesine İlişkin Çabaları Engellemiyor- Zaharova: Moskova Kıbrıslıların Aldığı Her Türlü Kararı Destekleyecek” başlıklı başka bir haberinde ise, Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Maria Zaharova’nın açıklamalarına yer verdi.
Gazeteye göre Zaharova açıklamasında, Moskova’nın “basında yer alan ve Rusya’nın Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine ilişkin çabaları engelleme konusundaki sözde çabalarına ilişkin iddiaları anlamasının mümkün olmadığını” ifade etti.

Konuyla ilgili bir soruya yanıtında “bu iddiaların bazı siyasi güçlerin hoşnutsuzluğunu yansıttığını” dile getiren Zaharova, devamla Rusya’nın tezinin değişmediğini ve Kıbrıs sorununun, tüm Kıbrıslıların yararına olacak şekilde kapsamlı, adil ve sürdürülebilir çözümünü desteklemekte olduklarını dile getirdi.

“Rusya’nın Kıbrıslıların aldığı her türlü kararı destekleyeceğine” işaret eden Zaharova, Rusya’nın “sürecin yapay bir şekilde hızlandırılması ve her ne pahasına olursa olsun bir çözüme ulaşmak için dışarıdan baskı yapılmasına dair her türlü çabayı kabul edilemez olarak gördüğünü” de sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 2387 defa okunmuştur
Etiketler :