1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. LAÜ’den Down Sendromu Farkındalık yürüşüne destek
LAÜ’den Down Sendromu Farkındalık yürüşüne destek

LAÜ’den Down Sendromu Farkındalık yürüşüne destek

 “Çorabını Gey da Gel” farkındalık yürüyüşüne Lefke Avrupa Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri katılarak destek verdi.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile LTB Gençlik Meclisi Engelsiz Gençlik Masası tarafından “Dünya Down Sendromu Günü” dolayısıyla düzenlenen  “Çorabını Gey da Gel” farkındalık yürüyüşüne Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Özel Eğitim Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri katılarak destek verdi.

Yürüyüşe LAÜ Özel Eğitim Bölümü öğrencileri katıldı

   KKTC’de farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen 3. Down Sendromu Farkındalık yürüşüne katılan LAÜ Öğretim Görevlisi Hatice Bilmez, “Birleşmiş Milletler 10 Kasım 2011 kararı ile 21 Mart tarihini resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanımıştır. 21 Mart tarihinin seçilmesindeki en önemli neden ise Down sendromlu bireylerde 21'inci kromozomun 3 tane olmasını simgelemesidir” dedi. Bilmez, LAÜ Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü ve  Özel Gereksinimi Olan Bireyler Uygulama, Arştırma ve Eğitim Merkezi (ÖÇEM) olarak LTB’nin gerçekleştirmiş olduğu etkinliğe katıldıklarını belirterek, “Gerçek dostların kromozom saymadığını, dünyanın farklılıklarla güzel olduğunu” dile getiren sloganlar eşliğinde Down Sendromlu bireylerin yanında olduğumuzu hissettirmek istedik    “ dedi.

Bu haber toplam 1798 defa okunmuştur
Etiketler :