1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. LAÜ’de “Mezunlar Anlatıyor” konulu seminer gerçekleşti
LAÜ’de “Mezunlar Anlatıyor” konulu seminer gerçekleşti

LAÜ’de “Mezunlar Anlatıyor” konulu seminer gerçekleşti

LAÜ Öğrenci Dekanlığı ile Mimarlık Kulübü tarafından “Mezunlar Anlatıyor” konulu seminer düzenlendi. Seminere LAÜ mezunu Mimar Eren Tümer konuşmacı olarak katıldı.

A+A-

 

   Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı ile Mimarlık Kulübü tarafından “Mezunlar Anlatıyor” konulu seminer düzenlendi. Seminere LAÜ mezunu Mimar Eren Tümer konuşmacı olarak katıldı.

   LAÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerini “Mezunlar Anlatıyor Seminer Serisi” kapsamında mesleğinde kariyer yapmış  tecrübeli mimarları ile buluşturmak ve onların tecrübelerinden yaralanmaları amacıyla düzenlenen etkinlikte LAÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun Mimar Eren Tümer, mezuniyetinin  hemen ardından gerek iş arayışları ve iş kurma süreçlerinde gerekse serbest mimarlık pratiğinde edindiği tecrübeleri Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile paylaştı.

   Tümer “Profesyonel iş yaşamımdaki başarımda LAÜ’nün katkısı büyük”

   Tümer, öğrencilere lisans eğitiminden öte mimarlık mesleğini icra edecek olan mimar ve iç mimar adaylarının üniversitede aldıkları eğitimlere ek olarak kişisel becerilerini geliştirmelerinin gerekliliğinden bahsederek, mimarlığı bir meslekten çok bir yaşam biçimi haline getirebilmenin önemine değindi. Tümer, aynı zamanda bir işveren olarak da meslekte yer alıyor olmanın sağladığı tecrübelere dayanarak, “İş bulma süreçlerinde aslında diplomadan sonra mesleğe olan merak, istek ve inatçılık sonuç getiriyor” dedi. Tümer, LAÜ’de almış olduğu eğitim sayesinde meslek hayatına zorluk çekmeden başladığını ve yapmış olduğu tüm projelerde aldığı kaliteli eğitim ile fark yarattığını ve profesyonel iş yaşamındaki başarısında üniversitenin katkısının son derece büyük olduğunu vurguladı ve öğrenci meslektaşlarına başarılar diledi.

   Profesyonel mimarlık sürecinde üretilen projelere ve bu projelerin uygulama aşamalarına da değinen Tümer, bugüne kadar yapmış olduğu çeşitli kentsel tasarım, mimari tasarım ve yarışma projelerinden örnekler sunarak, bu projelerin başlangıç aşamasından, tamamlanmasına kadar olan süreçten, mimar-müteahit-müşteri ilişkisinden ve bu ilişkinin projenin gelişimini nasıl etkilediğinden bahsetti. Seminerin devamında, mimarlık ve iç mimarlık öğrencilerinin meslek ile ilgili sorularını cevapladı.    

Seminerin sonunda Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Birol Özdeniz tarafından Tümer’e teşekkür belgesi takdim edildi.

Bu haber toplam 1397 defa okunmuştur
Etiketler :