1. HABERLER

  2. SPOR

  3. LAÜ Sırbistan yolcusu
LAÜ Sırbistan yolcusu

LAÜ Sırbistan yolcusu

“Elit Basketbol Akademi” takımı, 6’ıncı etap kamp çalışmasını LAÜ Dr. Fazıl Küçük Spor Tesisleri’nde gerçekleştirdi.

A+A-


Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ve Lefke Belediyesi işbirliği ile KKTC Basketbol Federasyonu öncülüğünde organize edilen “Elit Basketbol Akademi” takımı, 6’ıncı etap kamp çalışmasını LAÜ Dr. Fazıl Küçük Spor Tesisleri’nde gerçekleştirdi.

KKTC’nin her bölgesinde, Nisan ayından itibaren başlayan çalışmalar sonucunda 120 sporcu arasından seçilen 40 kişilik Elit Basketbol Akademi takımı çalışmalarını Avrupa’nın Basketbol Dinamosu, Sırbistan’ın Kızılyıldız Takımı’ndan Veselin Draşkiçeviç, Petar Markoviç ve Branislav Bane Vukoviç öncülüğünde sürdürüyor.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, KKTC Basketbol Federasyonu As Başkanı Ahmet Sütçü, LAÜ Basketbol Takımı Sorumlusu İbrahim Bay ve LAÜ Baş Antrenörü Çağdaş İlgöz çalışmaları yerinde izledi. Ayrıca Ahmet Sütçü, Aziz Kaya’ya yapılan kamplar hakkında bilgi verdi.

Son etap Sırbistan’da
Sütçü, çalışmaların 7 etaptan oluştuğunu, küçük, yıldız ve genç olmak üzere farklı dallarda sporcuların seçildiğini, son aşamada ise 05¬-12 Ağustos’da Sırbistan’a gidileceğini ve uluslararası maçlar yapılacağını söyledi. Sütçü, çalışmalar kapsamında oyuncuların bireysel başarılarını arttırdıklarını ve takım halinde birbirlerini nasıl destekleyeceklerini öğrendiklerini belirtti. Lefke’de kurulan spor kulüplerinin “spor” adı altında yalnızca futbol kulübü olduğuna dikkat çeken Sütçü, gerek altyapı çalışmalarını, gerekse KKTC Basketbol Ligi’nde mücadele eden LAÜ’nün girişimlerini takdirle karşıladıklarını, amaçlarının bölgede basketbolu daha yaygın hale getirebilmek için Lefke bölgesini desteklemek olduğunu ve bu bağlamda bölgeyi ziyaret ettiklerini dile getirdi. Çalışmalar sonunda 40 sporcu ile Sırbistan’a gidileceğini ve bu sporculardan 3’ünün LAÜ sporcusu olduğunu belirten Çağdaş İlgöz, bu sporcuları Hasan Leyla İçer, Mehmetali Erenay ve Kaan Cingöz olarak sıraladı.

Bu haber toplam 1395 defa okunmuştur