1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Larnaka’da zirve yaptılar
Larnaka’da zirve yaptılar

Larnaka’da zirve yaptılar

Larnaka’da gerçekleştirilen triatlon yarışında ülkemiz triatlerleri yer alarak başarılı sonuçlar elde ettiler

A+A-

Larnaka’da sprint triatlon ve olimpik triatlon kategorilerinde ülkemiz spor kulüplerinin triatletleri yer alarak başarılı sonuçlar elde ettiler. Ares Spor Kulübü triatloncuları Larnaka’da gerçekleştirilen olimpik ve sprint mesafe yarışlarında yine başarılı sonuçlar aldı. Güney Kıbrıs’ta ve Türkiye’de daha önce gerçekleştirilen triatlon yarışlarında kürsüye çıkma başarısı gösteren Ares sporcuları, dün  Larnaka’da yine kürsünün zirvesine çıktı.

Sprintte Uluçay ve Elektrikçi’den birincilikler

Geçtiğimiz ay Türkiye Şampiyonası Taşucu yarışında genel klasman birinciliği elde eden Emine Uluçay, Larnaka’daki sprint trialon yarışında da birinci gelerek kürsüye çıktı.

Kadınlarda Emine’den gelen birincilik zaferi, erkeklerde Kemal Elektrikçi’nin de birinci gelmesi ile ikiye katlandı. Sprint mesafede erkekler birincisi olan Kemal Elektrikçi de Emine gibi kürsünün zirvesine çıkarak kupa ve madalyasını aldı.

Ares adına Larnaka’da yarışan diğer sporculardan ve sprint mesafede yarışan Ahmet Özsoy, olimpik mesafede yarışan Hüseyin Arhan ve Çağan Öztuna da yarışı başarı ile tamamladılar.

Olimpik triatlonda Çiftçi kürsüde
Organizasyonda ayrıca Tüfekçi Spor Kulübü, Göçmenköy Spor Kulübü  ve Aspava Spor Kulübü triatletleri de yer aldı. Aspava Spor Kulübü sporcusu Murat Çiftçi, bir buçuk kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan olimpik triatlonda kürsüye çıkma başarısı gösterdi. Murat Çiftçi, elde ettiği başarıyla olimpik maratonda yılın ilk madalyasını kazanan Kıbrıslı Türk sporcu oldu.

Bu haber toplam 1515 defa okunmuştur