1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lapta'daki cinayette KARAR
Laptadaki cinayette KARAR

Lapta'daki cinayette KARAR

Lapta’da Bekir Kuloğlu’nu başından vurarak öldüren, Hasan Kuloğlu’nu ise yine başından vurarak yaralanmasına neden olan ve cinayetle yargılanan sanık Umut Taş ile Mehmet Sait Taş’ın ceza kararı dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde okundu.

A+A-

Lapta’da 8 Şubat 2013’te Bekir Kuloğlu’nu başından vurarak öldüren, Hasan Kuloğlu’nu ise yine başından vurarak yaralanmasına neden olan ve cinayetle yargılanan sanık Umut Taş ile Mehmet Sait Taş’ın ceza kararı dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde okundu. 8 davadan suçlu bulunan sanık Umut Taş 20 yıl, kardeşi Mehmet Sait Taş ise 15 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

“Herkes hayat ve vücut bütünlüğü hakkına sahiptir”

Davanın ceza kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, sanıkların mahkum edildikleri “Adam öldürme” ile “Adam öldürmeye teşebbüs” suçunun ömür boyu hapis, “Kanunsuz tabanca taşıma” ve “Kanunsuz tabanca kullanma” suçunun 10 yıla kadar hapis, “Kanunsuz tabanca tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” ve “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçunun 7 yıla kadar hapis ve “Kasti hasar” suçunun ise 3 yıla kadar hapis cezası gerektirdiğini belirtti. Anayasamızda “Herkes hayat ve vücut bütünlüğü hakkına sahiptir” denildiğinin altını çizen Güran, kişilerin hayat ve vücut bütünlüğünü güvence altına aldığının açıkça görüldüğü belirtti.(YD)

Bu haber toplam 2715 defa okunmuştur
Etiketler : ,