1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lapta'da ilaçlama helikopteri düştü
Laptada ilaçlama helikopteri düştü

Lapta'da ilaçlama helikopteri düştü

Lapta Karşıyaka arasında Çamkese böceği için ilaçlama yaparken elektrik tellerine çarparak düşen helikopterin pilotu kazadan hafif yaralı kurtuldu.

A+A-

Lapta Karşıyaka arasında Çamkese böceği için ilaçlama yaparken elektrik tellerine çarparak düşen helikopterin pilotu kazadan hafif yaralı kurtuldu.

Polisten alınan ilk bilgiye göre, ilaçlama yaptığı sırada elektrik tellerine çarpan helikopter, saat 12.00 sıralarında İşitme Engelliler Okulu’nun üst taraflarındaki bayrağın yakınlarına düştü. Kazada pilot helikopterden çıktıktan sonra helikopter alevlendi. Çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürdü.

Pilotun, 33 yaşında Fransız Fransua François Giller olduğu belirtildi.

Çevre Bakanlığı'nda konu ile ilgili açıklama geldi

Çevre BakanlıĞI Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, yaşanan olayda helikopterin pilotunun, hafif şekilde yaralandığı; hastanede yapılan kontrolü ve muayenesi sonucunda taburcu edildiği kaydedildi.

Açıklamada, olayın, çalışmaları yürüten Envirotek Cyprus firmasına ait Helikopterin, Lapta, Başpınar bölgesinde ilaçlama yaptığı sırada yüksek gerilim hattına takılması sonucu meydana geldiği belirtildi.

Helikopterin düşmesi sonucu bölgede küçük bir yangın meydan geldiği ve söz konusu yangının, İtfaiye, Sivil Savunma ve Orman Dairesi Müdürlüğü ekipleri tarafından söndürüldüğü kaydedildi.

Yaşanan olay ile ilgili başta Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere Polis Genel Müdürlüğü’nün gerekli araştırma ve soruşturmayı başlattığı belirtildi.Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Meydana gelen bu talihsiz olaydan dolayı büyük bir üzüntü duymaktayız. Helikopter Pilotunun olayı sadece hafif bir yaralanmayla atlatması ise en büyük tesellimizdir.

Faaliyetleri yürüten firma ile yapmış olduğumuz sözleşme gereği en kısa süre içerisinde yeni bir helikopterin temini sağlanacak ve ilaçlama faaliyetlerine kaldığı yerden devam edilecektir.”(TAK)

Bu haber toplam 2668 defa okunmuştur
Etiketler : ,