1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LAPTA'DA 30 İŞÇİYİ ALDI, ŞİMDİ ATIYOR
LAPTADA 30 İŞÇİYİ ALDI, ŞİMDİ ATIYOR

LAPTA'DA 30 İŞÇİYİ ALDI, ŞİMDİ ATIYOR

Fuat Namsoy: “30 kişiyi mağdur edeceğiz…”

A+A-

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ‘ekonomik tedbir’ adı altında ‘yasal hakkı’nı kullanacağını ve belediyede ‘toplu işten durdurma’ya gideceğini açıkladı ve ekledi “30 kişiyi mağdur edeceğiz”


Lapta Belediyesi Meclisi’nden geçtiğimiz ay ‘toplu işten durdurma yetkisi’ alan Başkan Fuat Namsoy, bu yetkisini kullanacağını açıkladı.
‘Maddi sıkıntıları’ gerekçe gösteren Namsoy, ya Belediye’de çalışan tüm personelin mağdur olmasını göze alacaklarını ya da 30 kişi mağdur edilip geriye kalanlarla yola devam edeceklerini söyledi.
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Turizm Yoluyla Bölgesel Kalkınma Ve Kapasite Geliştirme Projesi kapsamında düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine belediyede yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
Belediyede, 148 işçi 32 sürekli personel ve 7 sözleşmeli personel çalıştığı bilgisini veren Namsoy, belediyede yaşanan maddi sıkıntılara işaret etti.

“Tasarruf tedbirlerine başvurduk”
2012 yılında 497 bin Türk Liralık devlet katkısının 2013 yılında 463 bin Türk Lirasına düştüğünü, bunun yanında Elektrik Kurumu’nun aydınlatma ücretlerini kendi bünyesine alarak, aylık 20 bin Türk Lirası kayba uğradıklarını anlatan Fuat Namsoy, 2014 yılında ise aylık 519 bin Türk Liralık devlet katkısı aldıklarını, ancak, yüzde 11.81 hayat pahalılığı olduğunu belirterek bunun personelin maaş ödemelerine yansıdığını anlattı.
Namsoy, yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle bazı tasarruf tedbirlerine başvurduklarını ifade etti.

-------------------------------------------------------------------
 

“İşten durdurma yasal hakkımız”

Namsoy, “Biz sade işçi durdurma konusunda çalışma yapmadık. İşçi durdurma konusu bu da iş yasasının 19. maddesine göre gerek ekonomik gerek stratejik gerekse buna benzer konularda bir sıkıntı yaşandığı zaman personelin yüzde 20’si oranına kadar işten durdurma işten durdurma hakkımız yasal olarak mevcuttur. Burada söz konusu yüzde 20 göz önünde bulundurulduğunda yaklaşık 30 personeldir” dedi.

“Belediyelerin geriye doğru gidişi bizi mecbur kılıyor”
Böyle bir zamanda işten durmanın zor bir durum olduğunu belirten Namsoy, “Belediyelerin geriye doğru gidişi bizi mecbur kılıyor” dedi.
Namsoy, ya Belediye’de çalışan tüm personelin mağdur olmasını göze alacaklarını ya da 30 kişi mağdur edilip geriye kalanlarla yola devam edeceklerini söyledi.

Bu konuda bir yıllık çalışma programı hazırladıklarını belirten Namsoy, belediye olarak bir yıl içerisinde çok güzel bir konuma geleceklerini planladıklarını, ihtiyaç duyulması halinde işten durdurulan kişilerin yeniden görevlerine çağrılabileceğini söyledi.
Yapılacak 30 kişilik işçi durdurmasından yılda bir milyon 200 bin Türk Liralık tasarruf elde edileceğini anlatan Namsoy, alınacak diğer tedbirlerle ilgili bilgi verdi.

Namsoy, Lapta Turizm Festivali’ni iptal ederek, yaklaşık 400 bin Türk Liralık tasarruf sağlayacaklarını, ilk ve anaokul öğrencilerinin taşımasını yapmayacaklarını belirterek, yapılacak tasarruflarından 3 milyon 400 bin Türk Liralık gelir elde edeceklerini söyledi. (brtk)

Bu haber toplam 1659 defa okunmuştur