1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lapta nereye koşuyor?
Lapta nereye koşuyor?

Lapta nereye koşuyor?

Süper Lig’de 7 haftada sadece 2 puan alarak sıkıntılı günler yaşayan Lapta’nın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda (KTFF) 2014 – 15 sezonu için kaydı olmayan futbolcu oynattığı iddia edildi

A+A-

Hüseyin KIRAL

K-Pet Süper Lig’de 7 haftada sadece 2 puan alarak sıkıntılı günler yaşayan Lapta’nın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda (KTFF) 2014 – 15 sezonu için kaydı olmayan futbolcu oynattığı iddia edildi. Geçtiğimiz sezon Lapta’da kiralık olarak futbol oynayan ve takımının Süper Lig’e çıkmasında pay sahibi isimlerden olan Kamil Gümüşok, 2014-15 sezonu için Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda (KTFF) hiçbir kaydı bulunmamasına rağmen Lapta forması altında üç maçta mücadele ettiği. Yapılan araştırmada Gümüşok ligin ikinci haftasında İskele Cumhuriyet Stadı’nda oynanan Gençler Birliği, üçüncü haftada Lapta Şehit Şevket Stadı’nda oynanan Yeni Boğaziçi ve dördüncü haftata Canbulat Stadı’nda oynanan Mağusa Türk Gücü (MTG) maçlarında 90 dakika Lapta forması ile yer aldı. Oynanan maçlar sonunda Lapta takımı G.Birliği ile 0-0 berabere kalırken, Y.Boğaziçi’ne 2-1 ve MTG’ye 4-0 mağlup olmuştu. KTFF, içinde bulunulan 2014 – 2015 futbol sezonu için Kamil Gümüşok’un herhangi bir kaydının olmadığı doğruladı.

Nasıl oynadı?
Maç günleri karşılaşmaları izlemek için görevli olarak statlara giden spor yazarlarına verilen takım kadrolarında Kamil Gümüşok’un isminin yer almasına ve haberlerde gazetelere yansımasına rağmen KTFF resmi internet sitesinde Kamil Gümüşok ismi maç kadrolarında bulunmuyor. Sitede Lapta’nın maça 10 kişi başladığı görülüyor.
Serdar Bilgimer’in yönettiği Gençler Birliği – Lapta maçında, Osman Özpaşa’nın yönettiği Lapta – Yeni Boğaziçi karşılaşmasında ve Utku Hamamcıoğlu’nun düdük çaldığı MTG – Lapta mücadelesinde spor yazarlarına dağıtılan maç kadrolarında Kamil Gümüşok’un ismi yazarken, KTFF resmi internet sitesinde olmaması da kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

Resmi sitede Lapta 10 kişi
KTFF resmi internet sitesinde ligin ikinci, üçüncü ve dördüncü haftalarda Lapta’nın sahaya sürülen takım kadrosunun 10 kişi olduğu ve Kamil Gümüşok’un 90 dakika boyunca sahada yer almasına rağmen adının ilk 11’de olmaması dikkat çekti.

Bu haber toplam 2025 defa okunmuştur