1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lapta çıkış arıyor
Lapta çıkış arıyor

Lapta çıkış arıyor

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Lapta yarın oynayacağı Gönyeli karşılaşması için hazırlıklarını tamamladı

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’de alt sıralardan kurtulmaya çalışan Lapta, zorlu Gönyeli karşılaşması için hazırlıklarını tamamladı. Önceki gün Lapta Şehit Şevket Kadir Stadı’nda taktik çalışmasını gerçekleştiren Lapta’da Teknik Direktör Erdinç Akyulaf ve Sportif Direktör Salahi Uçkan Yenidüzen Spor Servisi’ne açıklamalarda bulundu.

Akyulaf: “İlk kez denk bir güçle oynuyoruz”
Gönyeli karşılaşmasının kendileri için çok önemli olduğunun bilincinde olduklarını kaydeden Erdinç Akyulaf, “Ligin başından beridir ilk kez kendimizle denk güçlere sahip diyebileceğimiz bir rakiple oynuyoruz.”diye konuştu.

“Haksız eleştirilere maruz kalıyoruz”
Karşılaşmaya mental ve fiziksel olarak çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Akyulaf, Gönyeli karşılaşmasına 5 idmanla hazırlandıklarını söyledi. Genç bir ekibe sahip olduklarını ve buna rağmen haksız eleştirilere maruz kaldıklarını belirten Akyulaf, dezavantaj gibi gözükse de zorlu maçlarla lige başlamalarının kendileri için avantaj olduğuna inandığını belirtti.

“Maksimum puanları toplamak istiyoruz”
Erdinç Akyulaf, sezon başında takımın zorlu bir dönem geçirdiğini ve yönetimsel anlamda sıkıntılar yaşadığını kaydederken, devre arasında bu sorunların tamamen sona ermesini dilediğini söyledi. Gönyeli karşılaşması sonrasında Cihangir’le de zorlu bir maça çıkacaklarını vurgulayan teknik adam, bu iki karşılaşmadan toplayabilecekleri maksimum puanı toplamak istediklerini belirtti.

Uçkan: “Takımın yaş ortalaması dikkate alınmıyor”
Lapta’da bu sezon Sportif Direktörlük görevini üstlenen Salahi Uçkan da karşılaşma öncesi soruları yanıtladı. Lapta’nın bu sezon yeni bir yapılanmaya gittiğine işaret eden deneyimli spor adamı, “İnsanlar bilip bilmeden takım hakkında konuşuyorlar. Bu takımın yaş ortalaması dikkate bile alınmıyor.”dedi. Takımın zor günler geçirdiğini ama tekrardan ayağa kalkabileceğine inandığını belirten Salahi Uçkan, bu hafta oynayacakları karşılaşmanın da önemini bildiklerini söyledi.

“Yabancı oyunculardan bu hafta patlama bekliyorum”
Lapta takımının bu yıl çok genç bir ekiple yola çıktığını ve ilk 11’de forma giyen 3 lise öğrencisiyle Süper Lig’de olduğunu kaydeden Uçkan, yabancı oyuncularının da çok iyi olduğunu ve onlardan bu hafta patlama beklediğini ifade etti. Özellikle Borisov Vandev’in Avrupa Ligi tecrübesi olduğunu ve Lapta’daki gençlere çok yardımcı olduğunu kaydeden Uçkan, “Rumen Aleksandrov’dan bu hafta çok şeyler bekliyorum. Çok kaliteli bir oyuncu. Yaşının genç olması sebebiyle lige yavaş yavaş uyum sağlıyor.”dedi.

Bu haber toplam 1132 defa okunmuştur