1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Kuzey Kıbrıs’ın ilk bilgisayar oyunu tanıtılacak
Kuzey Kıbrıs’ın ilk bilgisayar oyunu tanıtılacak

Kuzey Kıbrıs’ın ilk bilgisayar oyunu tanıtılacak

Kuzey Kıbrıs'ın ilk Bilgisayar Oyunu’nun lansmanı 10 Nisan 2015 Cuma günü, saat 10:30’da, Lefkoşa Golden Tulip Hotel’de gerçekleştirilecek

A+A-

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından tasarlanan ve uluslararası düzeyde yerini alacak olan Kuzey Kıbrıs'ın İlk Bilgisayar Oyunu’nun lansmanı 10 Nisan 2015 Cuma günü, saat 10:30’da, Lefkoşa Golden Tulip Hotel’de gerçekleştirilecek.

Son yıllarda bilişim teknolojisindeki hızlı ilerlemeyle birlikte özellikle akıllı telefonların birçok fonksiyonuyla neredeyse hayatımızın her alanına girdiğini söyleyen DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu, dijital oyunların kullanımının da tüm dünyada olduğu gibi Kuzey Kıbrıs'ta  da geniş kitleler tarafından tüketilen popüler bir ortama dönüştüğünün altını çizdi.

DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nün interdisipliner ve üretime yönelik tasarım odaklı yapısı altında hayata geçirilen “Çizgi Film ve Oyun Tasarımı Stüdyosu”nun ilk ürünü olan “Battle Ghazi” isimli Kuzey Kıbrıs'ın ilk bilgisayar oyunu 10 Nisan 2015 Cuma günü, protokol, iş dünyası ve basından katılımcılara interaktif bir şekilde tanıtılacak. Tanıtıma DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Fakülte ve Bölüm yetkilileri ile oyunu geliştiren 12 kişilik bölüm ekibi katılarak oyun hakkında detaylı bilgi paylaşacaklar.

Bu haber toplam 2552 defa okunmuştur