1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Kuzey Kıbrıs’ın hedefi ALMANYA PAZARI
Kuzey Kıbrıs’ın hedefi ALMANYA PAZARI

Kuzey Kıbrıs’ın hedefi ALMANYA PAZARI

Destination Meets Online (İnternet Seyahat Sektörü) Kongresi, 8 Mayıs’ta düzenleniyor

A+A-

 

Fayka Arseven KİŞİ

Destination Meets Online (İnternet Seyahat Sektörü) Kongresi 8 Mayıs’ta, Almanya’dan gelecek 120 kişilik ekiple Akmina Travel Club’ın organizatörlüğünde Cratos Otel’de yapılıyor.
Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tüm lobicilik çalışmalarına rağmen kongre hayat bulurken, yılda 40 bin Alman turistin Kuzey Kıbrıs’a getirilmesi hedefleniyor.
1 gün boyunca sürecek olan kongrede Almanya’dan gelecek olan önemli turizm öncüleri konuşma yapacak, deneyimlerini paylaşacak.

Doğan: Haftada 4 sefer, yılda 40 bin turist
Dün basın ile bir araya gelen Destination Meets Online Direktörü Ali Doğan ile Akmina Travel Club Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Abidin, kongrenin öneminden bahsetti.
Doğan, basına yaptığı konuşmada, kongrenin amacının Alman turizm sektörü yöneticilerinin tatil bölgelerini daha yakından tanıması ve önemli aktörleriyle bir araya gelmesini sağlamak olduğunu ifade etti.
2016 yılının hedef olarak alındığını belirten Doğan, yıl boyu haftada 4 gün konulacak tarifeli seferler ile Almanya’nın çeşitli noktalarından Kuzey Kıbrıs’a turist taşınacağını söyledi.
Doğan, yapılacak girişimler ile yılda 40 bin Alman turistini Kuzey Kıbrıs’a getirmek hedefinde olduklarını da vurguladı.

Abidin: Ülke turizmi için çok önemli
Akmina Travel Club Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Abidin ise, Almanya’dan 120 kişilik ekibin Kuzey Kıbrıs’a gelerek, kongrede buluşmasının ve hem ülke turizmi hakkında bilgi edinmesi hem de deneyimlerin paylaşılacak olmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.
Abidin, uzun süredir bu kongre için çaba ortaya koyduklarını dile getirirken, Kıbrıs Rum Yönetimi lobisinin tüm engellemelerine rağmen kongreyi hayata geçirmeyi başardıklarını açıkladı.
Ekibin 7 Mayıs’ta ülkeye geleceğine işaret eden Abidin, 8 Mayıs’ta kongrenin gerçekleşeceğini de belirtti.
Kongrede Almanya’dan gelen önemli tur operatörleri ve seyahat acenteleri temsilcilerinin konuşma yapacağını da dile getiren Abidin, herkesi yapılacak olan kongreye davet etti.

Destination Meets Online (İnternet Seyahat Sektörü) Kongresi nedir?
‘Destination Meets Online’ senede bir kez Alman turizm sektörü için önemli olan tatil bölgelerinde gerçekleşen 2’nci büyük kongredir. Bu kongre tatil ülkelerindeki yerel katılımcıları Alman internet sektörüyle buluşturur. Seçilmiş uzmanlar çok çeşitli internet bilgilerini birinci elden tatil bölgelerindeki yönetici ve işletmecilere ulaştırmaktadır.

Bu haber toplam 2722 defa okunmuştur