1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Kuzey Kıbrıs’ın bağımsız bir ülke olduğu herkes tarafından kabul edilmeli"
 Kuzey Kıbrıs’ın bağımsız bir ülke olduğu herkes tarafından kabul edilmeli

"Kuzey Kıbrıs’ın bağımsız bir ülke olduğu herkes tarafından kabul edilmeli"

Ankara Bağımsız Milletvekili Özdalga: " Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Kuzey Kıbrıs'ın bağımsızlığını tanımıyorsa, başka ülkelerin tanımasını nasıl bekleyebilirsiniz?"

A+A-

 

Ankara Bağımsız Milletvekili Haluk Özdalga, "Eğer Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Kuzey Kıbrıs'ın bağımsızlığını tanımıyorsa, başka ülkelerin tanımasını nasıl bekleyebilirsiniz?" dedi.

Özdalga, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs tarihinde rekor bir oyla Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı'nın, Türkiye ile kardeşlik ilişkilerini sürdürürken Kuzey Kıbrıs’ın bağımsız bir ülke olduğunun herkes tarafından kabul edilmesini istediğini kaydetti.

Buna karşılık Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kuzey Kıbrıs'ın seçilmiş lideri Akıncı'ya karşı, sadece saygısız ve yakışıksız değil aynı zamanda Kıbrıslı Türklerin davasına zarar veren talihsiz bir dil kullandığını" öne süren Özdalga, "Bu küçük düşürücü ve tahkir edici bir söylem, hiçbir şart altında Türkiye Cumhurbaşkanı'na yakışan bir üslup değildir" diye konuştu. Özdalga, şunları ifade etti:

"Kuzey Kıbrıs'ın bağımsız bir ülke olarak tanınması, ilk günden beri Türkiye'nin temel hedeflerinden biri olmuştur. Eğer Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Kuzey Kıbrıs'ın bağımsızlığını tanımıyorsa, başka ülkelerin tanımasını nasıl bekleyebilirsiniz? Eğer Türkiye Cumhurbaşkanı Kuzey Kıbrıs'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı'na saygı göstermiyorsa, başka ülkelerin saygı göstermesini nasıl bekleyebilirsiniz? Erdoğan'ın tutumu, sadece Kıbrıslı Türklerin davasına değil, Türkiye'nin milli çıkarlarına da ağır zarar veriyor. Erdoğan liderliğinde yürütülen dış politika batıda ve Ortadoğu'da iflas etti. Şimdi bu çöküşün yeni bir örneğini Kıbrıs'ta görüyoruz."

 

Bu haber toplam 1937 defa okunmuştur