1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kuzey Kıbrıs’ı turladılar
Kuzey Kıbrıs’ı turladılar

Kuzey Kıbrıs’ı turladılar

Kuzey Kıbrıs’ı turladılar

A+A-

Burhan Gürkan

1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu 19-21 Şubat tarihlerinde 3 etap halinde gerçekleştirildi. “Sürdükçe Keşfet” sloganı ile gerçekleştirilen organizasyona ülkemiz sporcuları ile birlikte 11 takım katılarak üç gün boyunca pedal çevirdi. KKTC Başbakanlık Spor Dairesi’nin katkıları ile, Erülkü Süpermarket’in ana sponsor olduğu ve birçok kurumun yanı sıra medya kuruluşlarının da destek verdiği Bisiklet Turu’nda takımlar ilk gün Lefkoşa - Güzelyurt - Çamlıbel – Lefkoşa 160 kilometrelik etabı, ikinci gün Lefkoşa - Gazimağusa - İskele - Geçitkale - Lefkoşa arasındaki 170 kilometrelik etabı geçtiler. Organizasyonun son gününde ise kriteryum yarışının yanı sıra Bisiklet Festivali de gerçekleştirilerek yıldızlar kategorisinde yarış ve halk sürüşü gerçekleştirildi.

11 TAKIM KATILDI

Üç günlük organizasyona Bulgaristan’dan Hemus 1896 Troyan ve Tzar Simeon Plovdiv, Türkiye’den Brisaspor, TOHM ve Konya Torku, Almanya’dan Team Basso-Bikes ve Veloclub Ratisbona Regensburg, Sırbistan’dan National Team of Serbia, Kazakistan’dan Kazakhistan National Team ve Astana City Continental ve ülkemizden Erülkü takımları katıldı. Girne Kapısı’nda ilk günün startını Başbakan Ömer Kalyoncu, ikinci günün startını Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber ve son gün kriteryum etabının startını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı verdi.

DERECELER

Son günün klasman dışı olması sonucunda iki etap sonundaki sıralamaya göre, ilk kez düzenlenen 'Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nun galibi Kazakistan Ulusal Takımı’ndan Nikita Stalnov oldu. Turun en iyi sprinteri ödülünü de, Kazak pedal Stalnov kazandı. En iyi yokuşçu kupasını Brisaspor'un Bulgar sporcusu Stefan Hristov Koychev alırken Kuzey Kıbrıs Güzellikleri ödülünün sahibi Basso Takımı’nın Alman pedalı Eric Süssemilch oldu. Lider formaları kazananlara ödüllerini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı takdim etti. Akıncı tarafından lider formalarının sahiplerine ayrıca Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülü olarak birer Cumhuriyet Altını hediye edildi. 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nun takım klasmanın ilk sırasında ise, Brisaspor yer aldı.

SON GÜN BİSİKLET FESTİVALİ YAPILDI

Çok sayıda bisikletsever son günde 'Bisiklet Festivali'nde buluştu. Usta bisikletçilerin yarışacağı 1,5 kilometrelik parkurda önce yıldızlar kategorisinde yarış yapıldı. 10 turluk yarışa, 19 sporcu katıldı. Yıldız A kategorisinde Hasan Şentürk ilk sırayı alırken Erdoğan Hammaloğlu ikinci, Doğukan Kopça üçüncü oldu. Yıldız B kategorisinde ise Evren Yıldırım birinciliği, Şevket Hançerli ikinciliği, İbrahim Alibaba üçüncülüğü elde etti. Yıldız kategorisinde dereceye giren sporcular, ödüllerini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın elinden aldı. Halk sürüşüne de ilgi büyüktü. Başarı ile tamamlanan organizasyonun önümüzdeki yıl ikincisinin yapılacağı açıklandı.

Bu haber toplam 1235 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 252. Sayısı

Adres Kıbrıs 252. Sayısı