1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. ‘Kuzey Kıbrıs Ürünleriyle Sağlıklı Besleniyorum’
‘Kuzey Kıbrıs Ürünleriyle Sağlıklı Besleniyorum’

‘Kuzey Kıbrıs Ürünleriyle Sağlıklı Besleniyorum’

‘Kuzey Kıbrıs Ürünleriyle Sağlıklı Besleniyorum’

A+A-

Meltem SONAY

Sanayi Odası’nın bu yıl başlattığı çok kapsamlı ‘Yerli Ürünlerin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliğinin Sağlanması Projesi’ kapsamında ilkokullarda başlatılan ‘Kuzey Kıbrıs Ürünleriyle Sağlıklı Besleniyorum’ kampanyası ses getirdi.
Hazırlanan ‘renkli’ broşürlerle dikkatleri çekilen ilkokul öğrencileri, hem öğrendi, hem de yerli ürünleri ve bu ürünlerden üretilen yiyecekleri tatma fırsatı buldu.
İlkokul çocuklarına yerli ürünlerimizin önemini küçük yaşlardan aşılama ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazandırma amaçlarını taşıyan kampanya, bu yıl Kıbrıs’ın önemli yerli ürünlerinden olan harnup ve zeytini konu edindi.
Kampanyanın ürettiği tüm poster, broşür ve promosyonel malzemeler Ada genelinde faaliyet gösteren 123 okul ve 20 bin civarı öğrenciye posta ile ulaştırılırken tüm illerden pilot olarak seçilen okullara Sanayi Odası uzmanlarının ziyaretleri de devam ediyor.

‘KUZEY KIBRIS ÜRÜNÜ’ LOGOSU…
Geçtiğimiz yıl Oda tarafından yaptırılan ankette çıkan sonuçlar uyarınca kampanyaların şekillendiğini ifade eden Sanayi Odası İş Geliştirme Uzmanı Leyla Mahrum, öncelikle oluşturulan ‘Kuzey Kıbrıs Ürünü’ logosuna dikkat çekti.
Belirlenen kriterleri yerine getiren üreticilerin kullanacağı logo ile ‘Markalaşma ve imaj artırma’ya yönelik hedeflere işaret eden Mahrum, şu anda 30’dan fazla firmanın kullandığı logo için, diğer üreticilerin de katılımı için eğitim ve yönlendirme çalışmalarının yapıldığını ifade etti.
“Logo verdiğimiz ürünlerin tümünün güvenliğine garanti veriyoruz” diyen Mahrum, bu logoyu kullanmak isteyen üreticilerin, markalaşma sürecini tamamlamış olması, faaliyet gösterdikleri alanla ilgili tüm kalite ürün standardı belgelerini almış olmaları ve ürünlerin katma değer ve yerel girdi ile üretilmesi şartlarını yerine getirmesi gerektiğine işaret etti.

‘GENÇ YAŞLARDAN’ BAŞLAYARAK ÜRÜNLERİ TANITMAK…
Yaptırılan anket sonuçlarında ‘yerli ürünlerin yeterince bilinmediği’ sonucunun da çıktığını ifade eden Mahrum, yerli ürünleri tanıtmak amacıyla ‘genç yaşlardan’ itibaren ürünleri tanıtmak için yola çıktılarını kaydetti.
İlkokul çocuklarını hedef alan ‘Kuzey Kıbrıs Ürünleriyle Sağlıklı Besleniyorum’ bilgilendirme kampanyasıyla çocuklara genelde yerli ürünlerin Kıbrıs için önemini ve besin olarak faydasını, anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Mahrum, ‘harnıp ve zeytin’le başlandığını da aktardı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Diyetisyenler Birliği ve Gıda Mühendisleri Odası işbirliği ile hazırlanan kampanya çerçevesinde, beş ilçede pilot seçilen okullara ziyaretler düzenlendiğini ifade eden Mahrum, ziyaret edilemeyen okullara da hazırlanan tüm görsel materyallerin gönderildiğine işaret etti.
Leyla Mahrum, Kuzey Kıbrıs Ürünleriyle Sağlıklı Besleniyorum bilgilendirme kampanyasının, çeşitli yerel ürünlerle, gelecek yıllarda da devam ettirmeyi planladıklarını aktardı.


HEM ÇOCUKLAR, HEM DE ANNE VE BABALAR…
Kampanyanın hedefini, “Henüz yerli ürün ve üretim bilincine sahip olmayan ilkokul çocuklarının konuya dikkatini çekmek ve yerli ürünler içerisinde bahsedilecek ürünlerin önemini vurgulamak” olarak özetleyen Mahrum,  İlkokul çocuklarının bu tip kampanyalarla dikkatini çekmek kolaylıkla mümkün olduğu gibi çocuklar aracılığıyla anne-babalara da ulaşmanın mümkün olduğuna işaret etti.

123 İLKOKUL, 20 BİN ÖĞRENCİ…
Özel okullar dahil, Kuzey Kıbrıs genelindeki 123 ilkokul ve toplam 20 bin öğrenciye ulaşmanın hedeflendiğini aktaran İş Geliştirme Uzmanı Mahrum, Aralık 2013- Ocak 2014 tarihleri arasında devam edecek kampanya için poster, broşür, sticker, promosyonel malzeme, ikramlıkların kullanıldığını aktardı.
Kampanya çerçevesinde, Necati Taşkın İlkokulu, 9 Eylül İlkokulu, Levent İlkokulu, Değirmenlik İlkokulu, Yakın Doğu İlkokulu, Değirmenlik İlkokulu, Serdarlı İlkokulu, Şht. Salih Terzi İlkokulu, Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu, Şht. Hasan Cafer İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Zümrütköy İlkokulu ve Lefke İlkokulu’nun ziyaret edildiğini ifade eden Mahrum, tüm diğer okullara da her öğrenciye yetecek kadar materyalin gönderildiğini belirtti.

Bu haber toplam 1529 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 142. Sayısı

Adres Kıbrıs 142. Sayısı