1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Küsbeci’ye dört maç ceza
Küsbeci’ye dört maç ceza

Küsbeci’ye dört maç ceza

KTFF Disiplin Kurulu liglerin son haftasında oynanan ve kurula intikal eden karşılaşmalarla ilgili aldığı kararları açıkladı.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu liglerin son haftasında oynanan ve kurula intikal eden karşılaşmalarla ilgili aldığı kararları açıkladı.
Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanan Çetinkaya - B.Bağcıl K-Pet Süper Lig maçına takım arkadaşına hakaret ettiği ve yumruk atmak sureti ile darp ettiği hakem ve gözlemci raporlarından tespit edilen Çetinkaya futbolcusu Hüseyin Küsbeci’ye toplamda 4 resmi müsabakadan men cezası verilmesine oybirliği ile karar verildi.

Besim’den savunma istendi
Aynı maç tamamlandıktan sonra, B.Bağcıl Başkanı Hasan Besim’in müsabaka raporlarında disiplin ihlali gerçekleştirdiği hususunda kuvvetli şüphelerin bulunduğuna kanaat getirilirken, Disiplin Talimatının 68’inci maddesinde düzenlenen “savunma hakkını” kullanabilmesine olanak sağlamak amacı ile Besim hakkında Disiplin Talimatı 77,78(1)(b) ve 79’uncu maddelerindeki düzenlemelere istinaden konu hakkında soruşturma tamamlanıp disiplin yargılaması yapılana değin 1 hafta sure ile idari tedbir kararı verilmesine oybirliği ile karar verildi. Bu karara ilişkin kullanılacak savunma hakkı  05 Mayıs tarihinde saat 16.00’da yapılacak olan Disiplin Kurulu toplantısında sözlü ve/veya yazılı olarak kullanılabileceği duyuruldu.

Kırmızı kart cezaları
3 maç: İzzet Sevdalı (Tatlısu)
1 maç: Türkkan Delideniz (B.Bağcıl), Mehmet Behai Pınardan (Serdarlı), Berkan Arslan (Esentepe), Serhan Damdelen (Hamitköy), Rıdvan Doymaz (Dumlupınar), İbrahim Salın (Tatlısu), İlhan Kılıç (Doğancı), Erol Adem (Çanakkale)

Dört sarı kart cezalıları
Berk Şen (Baf ÜY), Salih Altınlı, Tayfun Doğan, Burak Ateş, Caner Kurumuş (G.Gücü), Uvanç Recaioğlu (Çanakkale), Volkan Taçkın (Tatlısu), Koray Keleş (Akova), Hasan Eryürek (Denizli), Enis Toprak (Karşıyaka), Turgay  Sütcüoğluları (Serdarlı), Ali Demir (Ozanköy), Nevzat Duran (Dipkarpaz), Lewis Abrahun Mike (Mağusa TG), Erkan Güler (B. Bağcıl)

Yönetici, antrenör ve kulüp personeli cezaları
2 maç: Hüseyin Sporcuoğlu (G.Gücü)

Bu haber toplam 1216 defa okunmuştur