1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Kurumlarımıza çeki düzen vermek en büyük iyilik"
Kurumlarımıza çeki düzen vermek en büyük iyilik

"Kurumlarımıza çeki düzen vermek en büyük iyilik"

Özersay: “Kendi kurumlarımıza çeki düzen vermek, bu ülkeye yapılacak en büyük iyilik olacaktır”

A+A-

 

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, “kamu kuruluşlarına çekidüzen verilmesinin” ülkeye yapılabilecek en büyük iyilik olacağını ifade etti.

Seçim ofisinden verilen bilgiye göre, Türk Maarif Koleji, bazı Bakanlıklar ve Taşkent’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, bir televizyon kanalı programında yaptığı açıklamada, “Yıllardır partizanlığın ve adam kayırmacılığın önüne geçilmesi için gerekeni yapmıyorsanız, kendi partiniz yıpranmasın diye pek çok yanlışa yanlış diyemiyorsanız, devlete sahip çıktığınızı iddia edemezsiniz” dedi.
Özersay “Devletin kurumlarının içinin boşaltılması anlamına gelen yanlışlara dur demeyen ya da bunları teşvik eden veya bunlara ortak olan eski siyaset anlayışına sahip olanlar, devlete sahip çıktıklarını iddia edemezler. Devlete sahip çıkmak, bir çözümü dışlamadan kendi kurumlarımıza çeki düzen vermek, bu ülkeye yapılacak en büyük iyilik olacaktır” şeklinde konuştu.

Özersay devletin kurumlarına sahip çıkılmasının, hem çözümün yaşayabilir olması, hem de çözümsüzlüğün devamı halinde Kıbrıs Türkünün kendi iradesine sahip çıkması açısından gerekli olduğunu vurguladı. TAK

Bu haber toplam 1550 defa okunmuştur