1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Kurultay bitti, istihdamlar bitmedi
Kurultay bitti, istihdamlar bitmedi

Kurultay bitti, istihdamlar bitmedi

KTAMS, hükümetin UBP kurultay öncesi başlattığı istihdamları, Kıbrıs Vakıflar Bankası’nda sürdürdüğünü açıkladı. KTAMS ayrıca yapılan istihdamlardan ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tamamlanmamasından dolayı bank çalışanların huzursuz olduğunu

A+A-

 

 

KTAMS, hükümetin UBP kurultay öncesi başlattığı istihdamları, Kıbrıs Vakıflar Bankası’nda sürdürdüğünü açıkladı. KTAMS ayrıca yapılan istihdamlardan ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tamamlamamasından dolayı bank çalışanların huzursuz olduğunu duyurdu.

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

 

            Kişisel çıkarlarını toplum çıkarları önünde tutanlar  koltuklarını koruma uğruna  hiç çekinmeden devletin tüm imkanlarını  kullanmaktadırlar. Parti kurultayı sürecinde kamuya ve kamu bankalarına yüzlerce istihdam yapanlar bu istihdamlarına hala devam etmektedirler.

            Daha öncede Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd.’e yapılmış olan istihdamların banka yönetmelikleri hilafına gerçekleştirilmiş olduğu ve bu tür istihdamların yapılmaması gerektiği konusunda uyarılarımıza rağmen istihdamlara devam edilmiştir. Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd.’in güçlü yapısını mevcut personelle  birlikte daha ileriye taşıyabilmenin yollarını düşünmek ve iç huzuru güçlendirmek adına düşüncelerin geliştirilmesini beklerken gerçekleşen bu istihdamlar mevcut çalışanları  derinden yaralamış, banka içi motivasyonu  de olumsuz etkilemiştir. Bazı bölüm ve şubelerde mevcut kadrolar dolu olmasına hatta oturacak yer dahi olmamasına rağmen yapılan bu istihdamlar çalışanlar arasında büyük  huzursuzluğa yol açmıştır.

             Yaklaşık 3 ayı aşkın bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde hala bir sonuca varılmaması  ise banka içi gerginlikleri tırmandırmıştır. Gelinen bu aşamada KTAMS olarak bizlerin göstermiş olduğu hassasiyeti banka Yönetim Kurulunun da göstermesi gerektiği inancındayız. Bu nedenle yapılan istihdamlar konusunda yargı sürecine gidilmeden Kıbrıs Vakıflar Bankası  Ltd. Yönetim kurulunu, yönetmeliklerin hilafında almış oldukları yanlış kararları   bir daha gözden geçirmeleri konusunda uyarır,  çalışanların  huzuru ve bankanın geleceği açısından Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin  bir an önce sonuçlandırılması yönünde    hareket etmeye davet ederiz.

Bu haber toplam 1362 defa okunmuştur