1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kuru soğanın fiyatı arttı, salatalık yarı yarıya düştü
Kuru soğanın fiyatı arttı, salatalık yarı yarıya düştü

Kuru soğanın fiyatı arttı, salatalık yarı yarıya düştü

Geçtiğimiz hafta Kıbrıs’ın kuzeyinde, piyasada az bulunan ve vatandaşın kaliteden ötürü yakındığı kuru soğanın kilosu bu hafta 3 TL’ye yakın zam ile reyonlara girdi, yaklaşık 7,25 TL'ye satışa çıktı.

A+A-

SALATALIK YARI YARIYA DÜŞTÜ:  Kıbrıs’ın her iki yanında da salatalık fiyatlarında neredeyse yarı yarıya gerileme yaşandı. Geçtiğimiz hafta güneyde 20,47 TL olan salatalık, bu hafta 9,53 TL olurken, kuzeydeki 6,95 TL’den 3,60 TL’ye geriledi. 

 

Fehime ALASYA

Bu haftaki alışveriş listesinde yer alan ürünler arasındaki sebze reyonları, hem kuzey hem de güneyde oldukça sert çıkış ve inişlere ev sahipliği yaptı.

Geçtiğimiz hafta Kıbrıs’ın kuzeyinde, piyasada az bulunan ve vatandaşın kaliteden ötürü yakındığı kuru soğanın kilosu bu hafta 3 TL’ye yakın zam ile reyonlara girdi. Geçtiğimiz hafta 4,80 TL olan kuru soğanın kilosu bu hafta 7,25 TL’ye çıktı.

Bu haftaki alışveriş sepetine giren sebzeler arasında adanın iki yanında da salatalık fiyatları düştü.

Kuzeyde yaklaşık 4 TL’lik düşüş gösteren salatalığın kilosu 3,60 TL olurken, güneyde 10 TL’yi aşkın indirimle kilosu 9,53 TL’ye geriledi.

Kıbrıs’ın kuzeyinde fiyatı en hızlı yükselen ürünler kuru soğan ve dolmalık biber olurken, güneyde brokoli başı çekti.

Geçtiğimiz hafta güneyde 18 TL olan brokoli, bu haftayı 25 TL ile bitirdi. Kuzeyde fiyatı en hızlı yükselen ürünler arasında yer alan kuru soğan 4 TL’den 7 TL’ye çıkarken, dolmalık biber ise 10 TL’den 14 TL’ye çıktı.

Geçtiğimiz hafta Kıbrıs’ın kuzeyinde, piyasada az bulunan ve vatandaşın kaliteden ötürü yakındığı kuru soğanın kilosu bu hafta 3 TL’ye yakın zam ile reyonlara girdi.

En hızlı yükseliş dolmalık biberde

Kıbrıs’ın kuzeyinde yer alan sebze fiyatlarının birçoğunda düşüş görülmesine karşın bazı ürünlerde sert yükselişler oldu.

Altı kalemde fiyatlar düşerken, beş kalemde ise fiyatlar yükseldi. Fiyatı en hızlı yükselen ürünler kuru soğan ve dolmalık biber olurken, en hızlı düşüş salatalık ve taze fasulyede görüldü.

Geçtiğimiz hafta piyasada az bulunan ve vatandaşın kaliteden ötürü yakındığı kuru soğanın kilosu bu hafta 3 TL’ye yakın zam ile reyonlara girdi. Dolmalık biberin fiyatı ise 10 TL’den 14 TL’ye çıkarak en hızlı yükselişi gösteren sebze oldu.

Asma yaprağı 87 TL’ye düştü

Kuzeyde fiyatı gerileyen sebzeler arasında ise en çok salatalık ve taze fasulye şaşırttı. Geçtiğimiz hafta 6,95 TL olan salatalığın kilosu bu haftayı 3,60 TL ile bitirirken, taze fasulyenin kilosu 4 TL gerileyerek 15,95 TL’ye düştü.

Kuzeyde fiyatı en fazla düşen ürün ise 9 TL ile taze asma yaprağı oldu. 5 Nisan haftası 96 TL olan yaprağın kilosu dün 87 TL’den satıldı.

Salatalık yarı yarıya düştü

Güneydeki meyve sebzelerde görülen fiyat değişikliklerinde de büyük ölçüde gerileme yaşandı. Beş kalemde olan gerilemeye karşın birkaç üründe fiyatlar arttı. Fiyat artışlarındaki az miktarda oynamalara karşın düşüşler hatırı sayılır ölçüde.

Güneydeki fiyat gerilemelerinde 5 TL ile 10 TL arasında düşüşler yaşanırken, en büyük gerileme salatalıkta oldu. Geçtiğimiz hafta güneyde 20,47 TL olan salatalık, bu hafta 9,53 TL idi.

Güneyde fiyatı çıkan ürünler arasında brokoli, enginar, muz ve bakla gibi ürünler olurken, kabak, salatalık, mantar, fasulye ve çilek düştü.

 

12-nisan-tablo-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1891 defa okunmuştur
Etiketler : ,