1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kurtlarla dans etmek zordur”
“Kurtlarla dans etmek zordur”

“Kurtlarla dans etmek zordur”

MHK 2015-2016 Yaz Semineri dün gerçekleşti. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu seminerde KOP sürecindeki gelişmelerden de söz etti

A+A-

Eren ŞİŞİK

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (KTFF-MHK) Yaz Semineri dün Girne Grand Pasha Hotel’de gerçekleşti. Gerçekleşen seminere KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Danışman Jerome Champagne, MHK Başkanı Sadık Özbilgehan, Türkiye Futbol Federasyonu MHK Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Öksüzoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Seminerde konuşan Hasan Sertoğlu, Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile yarım kalan bir işlerinin olduğunu ve uzun süredir duran görüşmelerin dün itibariyle yeniden başladığını duyurdu. Kendilerinin uzun uğraşlar sonucu üzerlerine düşen her şeyi tamamladıklarını ifade eden Sertoğlu, “Görüşmeler uzun süredir durdu. Çünkü kurtlarla dans etmek zordur. Bu sürece karşı çıkanlar önümüzü tıkamak için her şeyi yaptı. Ancak biz mücadelemizi sürdüreceğiz.”dedi.
KTFF Danışmanı Jerome Champagne’in de görüşmeler için adaya geldiğini vurgulayan Sertoğlu, “Champagne’in de gelmesiyle bu akşam (dün) KOP yönetim kurulu ile bir araya geleceğiz. Geçen süreçte ve önümüzdeki süreçte neler yapabiliriz ona bakacağız.”dedi.

“Hakem ücretleriyle ilgili çalışıyoruz”
KOP ile ilgili gelişmeleri anlattıktan sonra hakemlerle ilgili konuşan Hasan Sertoğlu, hakemliğin çok zor bir meslek olduğunu, ancak federasyon olarak kendilerinin her zaman hakemlerle birlikte yürüdüklerini aktardı. Bundan sonra da desteklerinin artarak devam edeceğini kaydeden KTFF Başkanı, “Hakem ücretleriyle ilgili yeni bir çalışma yapıyoruz. Ne yapabiliriz, nasıl iyileştirebiliriz ona bakıyoruz. Bu çalışmanın sonucunda da hakem ücretlerinde bir miktar artış yapacağız. Ben Federasyon Başkanı olarak buradan bunun sözünü veriyorum.”dedi.
Sertoğlu, hakemlikte mutlaka hataların olacağını ifade ederek, “Tabi ki hakem hata yapacak. Önemli olan art niyetli olmaması. Herkes de hakemlerin hata yapabileceğini kabul edecek. Etmezlerse; yönetici, futbolcu veya antrenör olmayacaklar.”diye konuştu.

“Nerdedir Avrupa’nın demokrasisi ve insan hakları?”
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu son olarak ülkenin içerisinde bulunduğu ambargolara atıfta bulunarak, “Avrupa’da herkes demokrasiden, insan haklarından bahsediyor. Ancak bu ülkedeki insanlar 60 yıldır spor ambargosu altında inim inim inler. Nerdedir bu Avrupa’nın demokrasisi, insan hakları. Biri bana çıksın bunu açıklasın. Eğer bu yaptıklarının insan haklarına uygun olduğunu iddia ederlerse eksik olsun onların demokrasisi de insan hakları da.”diye konuştu.

KTFF Danışmanı Fransız futbol adamı Jerome Champagne MHK Yaz Semineri’nde hakemlere hitap etti
“25 yaşında biri hakeme bağırmamalı”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Danışmanı Jerome Champagne Yaz Semineri’nde hakemlere hitaben yaptığı konuşmada, hakemlerin futboldaki en çok konuşulan kişiler olduğunu söyledi. Futbolun gün geçtik sonra hızlandığını, teknoloji sayesinde birçok kamera ile maçların gösterildiğini ancak hakemlerin bunca teknolojiye rağmen anlık karar vermek zorunda olduğunu aktaran Champagne, futbol oyun kurallarının geçmişten günümüze kadarki değişim sürecinden de söz ederek bazı değişimlerin futbola her yönden etki yaptığına vurgu yaptı.

“Ofsayt kuralındaki ufacık değişim sayesinde 4-4-2 taktiği ortaya çıktı”
Örneğin ofsayt kuralındaki ufacık bir değişim sayesinde bugün tüm dünyada kullanılan 4-4-2 taktiğinin ortaya çıktığını ve liberolu sistemin bir anda kalktığını aktaran Champagne, “Hakemlerin korunması gerek. Ben hiçbir zaman 25 yaşındaki bir gencin bir futbol hakemine bağırmasını istemiyorum, bunu kaldıramıyorum.”dedi.

Rugby örneği ve turuncu kart
Futbolda bazı kural değişikliklerine gidilmesi gerektiğine inandığını aktaran Champagne, Rugby’yi örnek göstererek, “Örneğin rugbyde sadece takım kaptanı hakeme konuşabilir. Diğer oyuncuların hakeme konuşması durumunda, örneğin bir serbest vuruşta top 10 yard öne almaya kadar farklı uygulamalar var. Bu futbolda da uygulamaya konulabilir.”dedi. Bir diğer değişikliğin ise turuncu kart olması gerektiğine vurgu yapan Champagne, “Bazı çift sarı karttan atılan oyuncuların kartları çok ucuz oluyor. İşte burada turuncu kart uygulanabilir. Bu kartı gören oyuncu 4 ya da 5 dakika oyun dışında kalır.”dedi.

KTFF-MHK Başkanı Sadık Özbilgehan Yaz Semineri’nde açıklamalarda bulundu
“Geleceğimiz genç hakemler”

KTFF-MHK Başkanı Sadık Özbilgehan seminerde yaptığı konuşmada, göreve gelirken amaçlarının kadrolarını genişletmek ve daha fazla genç hakeme görev vermek olduğunu ifade etti. Kendilerinin görev yıllarında genç hakemlerin üst klasmanlara terfi ettirildiğine vurgu yapan Özbilgehan, ülke futbol hakemliğinin geleceğinin genç hakemler olduğunu aktardı. Spor kamuoyundan hakemlere destek olmasını istediklerini belirten Özbilgehan, “Ancak bu şekilde bir yerlere gelebiliriz. Federasyonumuz ve bazı kesimler yanımızda bizi destekliyor. Onlara minnettarız. Ancak hakemlerimizin daha fazla desteğe ihtiyacı vardır.”dedi. MHK olarak kendilerinin tek bir arzuları olduğunu ifade eden Özbilgehan, futbolcu, yönetici, antrenör ve spor basınından sadece hoşgörü ve saygı istediklerini vurguladı. Seminerde ayrıca bir üst klasmana yükselen hakemlere kokart takdimi de yapıldı.

Bu haber toplam 1650 defa okunmuştur