1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Kurşunlama’nın cezası bugün açıklanacak
‘Kurşunlama’nın cezası bugün açıklanacak

‘Kurşunlama’nın cezası bugün açıklanacak

Güzelyurt ve Gönyeli- Yenikent bölgesinde 7 Haziran 2012 tarihinde meydana gelen iki ayrı kurşunlama meselesiyle ilgili dava süreci tamamlandı, sanık Erdal Küpeli tüm davalardan suçlu bulundu.

A+A-

Didem MENTEŞ

Güzelyurt ve Gönyeli- Yenikent bölgesinde 7 Haziran 2012 tarihinde meydana gelen iki ayrı kurşunlama meselesiyle ilgili dava süreci tamamlandı. Yenikent’te ‘Beautyline Hair Club’ isimli iş yerini, Güzelyurt’ta ise bir evin kurşunlanmasıyla ilgili olarak üç yıldır devam eden dava karar kaldı. 7 Haziran 2012 tarihinde Güzelyurt’taki eve 4 kurşun, iş yerine ise 2 el ateş ederek zarar veren Erdal Küpeli isimli sanık, aleyhine getirilen 7 davadan suçlu bulundu.
Mahkumiyet kararından sonra iddia makamının beyanını dinleyen mahkeme, savunma makamının hafifletici sebepleri sunması ve sanık Erdal Küpeli’nin ceza kararını açıklamak üzere bugün son kez oturum yapacak.

7 dava
Sanık Erdal Küpeli dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.   Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’nden oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti’nin batığı davada, İddia Makamı’ndan Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve Savunma Avukatları Özkul Özdevim ve Fırat Merttürk hazır bulundu. Sanık Erdal Küpeli ile ilgili dava kararını heyet adına Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Esendağlı, sanığın ‘tabanca taşıma, kullanma, tasarruf’, ‘patlayıcı madde taşıma, kullanma, tasarruf’,’kasti hasar’ ve ‘meskun mahalde ateş açma’ suçlarından yargılandığını açıkladı.

Tüm davalardan suçlu
Melek Esendağlı, sanığı kendi ikrarı ve İddia Makamı’nın ileri sürdüğü olgular ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.
Esendağlı, cezalandırma prensipleri ve hukuki prensipler üzerinde durduktan sonra, ispat külfetinin iddia makamında olduğuna vurgu yaptı ve iddia makamının iddialarını makul şüpheden ayrı olarak ispatlaması gerektiğini aktardı.
Yargıç, olayla ilgili tanıklık eden şahısların şahadetlerine vurgu yaparak, söz konusu ifadeler ışığında heyet olarak kanaatlerini açıkladı.

Tanık ifadeleri
Yargıç, olay gecesi sanık Erdal Küpeli’nin yanında olan ve suçunu kabul etmesinin ardından 2 buçuk yıl hapse mahkum olan Hüseyin Kasapoğlu’nun iddia makamının tanığı olarak bu meselede şahadet verdiğini söyledi. İddia makamının 27’inci tanığı olarak şahadet veren Hüseyin Kasaboğlu’nun kendinden emin, düzgün, temiz ve yanılgı haline girmeden eksiksiz bir şeklide şahadet verdiğini anlatan Esendağlı, bu tanığın birçok kez savunma avukatının sorduğu sorulardaki çelişkiye de düşmediğine dikkat çekti. Bu tanığın şahadetini, iddia makamının diğer tanıklarının şahadetleriyle güçlendiğini kaydeden Esendağlı, tanık Hüseyin Kasapoğlu’nun verdiği şahadetini inandırıcı bulduklarını kaydetti.

Suçlu olduğu bulgu yapıldı
Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sunulan tüm olgular, iddia makamı tanıklarının verdiği şahadetleri, incelenen telefon dökümleri sonucunda, sanık Erdal Küpeli’nin, 7 Haziran 2012 tarihinde sabaha karşı ilk olarak Güzelyurt’da 7.65 mm çapında 1 adet tabancayla Ahmet Tömay’a ait ikametgaha ateş açtıktan sonra, Yenikent'te faaliyet gösteren Şerife Beykan’a ait güzellik salonuna ateş açtığına bulgu yaptıklarını açıkladı.

Karar bugün açıklanacak
Esendağlı bu sonucun ardından, Sanık Erdal Küpeli’yi, itham edildiği kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde taşıma, tasarruf ve kullanma, kasti hasar ve meskun mahalde ateş etme” suçlarından suçlu bulup mahkum ettiklerini söyledi. Ceza takdiri bugün Mahkemenin mahkumiyet kararının ardından Kıdemli Savcı Ahmet Varol söz alarak, sanık Erdal Küpeli’nin benzer sabıkaları bulunmadığını beyan etti. Savunma makamı adına söz alan Avukat Özkul Özdevim ise hafifletici sebepleri sunmak ve sanıkla, askıda bulunan bir davasıyla ilgili görüşmek istediğini beyan etmesi üzerine tehir talep etti.

Bu haber toplam 5027 defa okunmuştur