1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kurşunlamada 4 gözaltı
Kurşunlamada 4 gözaltı

Kurşunlamada 4 gözaltı

İskele’de Cumali Ulusu Elidemir’in evini kurşunlayan zanlı O.H, S.S, H.B ve A.T dün mahkemeye çıkarıldı...

A+A-

Gamze BAYKUR

İskele’de önceki gün saat 02:30 raddelerinde Cumali Ulusu Elidemir’in evine ve aracına toplam 7 el ateş eden zanlı O.H, S.S, H.B ve A.T dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz tabanca tasarrufu”, “Kanunsuz tabanca taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz tabanca kullanma”, “Şiddet tehditi”, “Kasti hasar” ve “Meskun mahalde ateş açma” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan her 4 zanlı tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Zanlı Sonar’ın evinde tabanca ve mermiler bulundu...
Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Ahmet Tuluhan, 28 Mayıs tarihinde saat 02:30 raddelerinde İskele’de Şahin Sokakta ikamet eden Cumali Ulusu Elidemir’e ait evin çeşitli yerlerine ve evin önünde park halinde bulunan JM 001 plakalı aracına toplam 7 el tabanca ile ateş edildiğini açıkladı. Olay yerinde 4 adet boş kovan, 3 adet deforme olmuş çekirdek ve 1 adet çekirdek parçası bulunduğunu belirten Tuluhan, yürütülen soruşturma kapsamında zanlıların tutuklandığını söyledi. Zanlı S.S, H.B’nin gönüllü ifade verdiğini söyleyen Tuluhan, zanlı S.S evinde yapılan aramada olayda kullanıldığına inanılan 1 adet 9 mm çapında tabanca ile 5 adet 9 mm çapında canlı mermi bulunduğunu açıkladı.

Bir kafede toplanıp Elidemir’in evini kurşunlamaya gittiler...
Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Ahmet Tuluhan, zanlı H.B’nin verdiği ifadesinde olay akşamı zanlı Serhat Sonar ve Ahmet Tepeci ile bir kafede toplanıp annesine ait arabayla olay yerine gittiklerini beyan ettiğini belirtti. Zanlı H.B ve A.T konu kafede toplandıkları esnada giymekte oldukları kıyafetlerin emare olarak alındığını söyleyen Tuluhan, ayrıca tüm zanlılardan el örnekleri alındığını da açıkladı. Tuluhan, zanlılardan alınan el örneklerinin incelenmeye gönderileceğini belirterek, zanlı S.S’nin evinde bulunan tabanca ile mermilerin ise balistik incelemeye gönderildiğini açıkladı.

Polis: “Kamu oyunda tedirginliğe neden oldu...”
Müfettiş Muavini Ahmet Tuluhan, olayın ciddi bir suç olduğunu ve kamu oyunda tedirginliğe neden olduğunu dile getirdi. Mesele ile ilgili olarak çok geniş çaplı bir soruşturma yürüttüklerini belirten Tuluhan, alınması gereken bir çok ifadenin olduğunu ve mevcut kamera görüntülerinin incelenmesi gerektiğini açıkladı. Tuluhan, geniş çaplı yürütülen tahkikatın selameti açısından tüm zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar...
İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Cenkay Menteş İnan, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur