1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kurban Bayramı başladı
Kurban Bayramı başladı

Kurban Bayramı başladı

Kurban Bayramı bu sabah saat 07.00’de tüm camilerde kılınan bayram namazıyla başladı.

A+A-

Kurban Bayramı bu sabah saat 07.00’de tüm camilerde kılınan bayram namazıyla başladı.

Dört günlük Kurban Bayramı’yla birlikte, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve arife gününün idari izin verilmesi dolayısıyla 6 gün olan tatil çerçevesinde başta polis, belediyeler ve acil hizmet veren diğer birimler önlemlerini aldı.

Kurban Bayramı nedeniyle, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı bugün 10.00-11.00 saatleri arasında Cumhurbaşkanlığı’nda halkla bayramlaşacak.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve eşinin düzenlediği bayramlaşma töreni saat 11.00’de Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı’nın Lefkoşa Ortaköy’deki Askeri Gazinosu’nda yer alacak.

POLİS ÖNLEMLERİNİ ALDI

Polis Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nı halkın huzur ve güven ortamı içerisinde idrak edebilmesi için tüm emniyet tedbirlerinin alındığını açıkladı.

Açıklamada, “155 POLİS İMDAT, 199 İTFAİYE, 156 ALO NARKOTİK” ve diğer telefon hatlarının kesintisiz 24 saat halkın hizmetinde olacağı kaydedildi.

Bayram nedeniyle daha da yoğunlaşacak olan trafikte, alınması gereken tedbirlere de değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Trafik kurallarına mutlak surette uyunuz ve uymayanları uyarınız. Alkol almışsanız araç kullanmayınız, gerekirse polisten yardım isteyiniz.

Aracınızı, yolların konumunu dikkate alarak ve gerekli özeni göstererek sürünüz. Kendilerinin ve başkalarının can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullananları ve trafik kurallarına uymayanları hiç çekinmeden polise ihbar ediniz. Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmanın, bir şeyler yiyip içmenin sürücünün dikkatini dağıtacağını asla unutmayınız. Sürat yapmayınız. Süratin yolları değil kendi yaşamınızı kısaltabileceğini unutmayınız. Trafikte önceliğiniz; ‘hız yapmak değil, gideceğiniz yere sağlıklı varmak ve sevdiklerinizle kucaklaşmak’ olsun. Kurban Bayramı nedeniyle tatilini evinden uzakta geçirecek olan vatandaşlarımız; ev ve iş yerlerinden ayrılmadan önce, hırsızlığa ve/veya yangına karşı gerekli tedbirleri almaları biz polislerin işini bir nebze de olsa kolaylaştıracaktır. Saygıdeğer halkımızın, evlerinden ayrılmadan önce kapı pencerelerini güvenli bir şekilde kapatmaları ayrıca yangına sebep olabilecek cihazlarının da güvende olduklarını kontrol etmeleri kendi yararlarına olacaktır”

MERKEZİ CEZAEVİ’NDE AÇIK GÖRÜŞ

Kurban Bayramı dolayısıyla dört gün boyunca Merkezi Cezaevi’nde bulunan hükümlü ve tutuklulara 09.00-16.00 saatleri arasında yakınları ile, önceden belirlenen programa göre açık görüş olanağı sağlanacak.

Merkezi Cezaevi Müdürlüğü, Kurban Bayramı ziyareti için Merkezi Cezaevi’ne gidecek ziyaretçilerin, yanlarında kendini tanıtıcı bir belge getirmeleri ve ziyaretçiler tarafından getirilen yiyeceklerin ziyaret süresince tüketilecek miktarda olması gerektiğini belirtti.

HALA SULTAN TEKKESİ’NE ZİYARET

Kurban Bayramı dolayısıyla Din İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Larnaka'da bulunan Hala Sultan Tekkesi’ne 5 Eylül Salı günü toplu ziyaret gerçekleştirilecek.

Normal şartlarda Güney Kıbrıs’a geçişine izin verilmeyenlerin de Hala Sultan Tekkesi’ne gidebileceği açıklandı.

LEFKOŞA BELEDİYESİ VE BAYRAM YERİ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkent Lefkoşa’da Kurban Bayramı’nın huzurlu bir şekilde kutlanması için hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşlar bayram süresince her türlü şikâyetlerini Alo 185 şikâyet hattına bildirebilecek.

Zabıta ekipleri bayram süresince görevlerinin başında olacak. LTB Zabıta Şubesi bayram süresince Fuar Alanı’nda kurulacak “Bayram Yeri” de dâhil denetimlerine devam edecek. Ekipler ayrıca kaçak çiçek satan çiçekçi ve işportacıların ürünlerini müsadere edecek.

İş Yeri İzinlendirme ve Denetim Birimi, bayram öncesinde de halkın hijyen ortamlarda taze ve sağlıklı gıda tüketmesi için rutin denetimlerini gerçekleştirdi.

LTB Temizlik Şubesi tarafından rutin olarak yapılan genel çöp toplama bayram boyunca aynı şekilde devam edecek. Lefkoşa Türk Belediyesi Mezarlığı’nda nöbetçi ekip görev yapacak.

Bayramda mezarlığa gelenlerin rahat ve hızlı bir şekilde kabir ziyaretlerini tamamlamaları için de Zabıta Şubesi ekipleri tarafından gerekli tedbirler alındı. Bayram süresince Defin İşleri’ne 2232030, 2232033, 0548 8340582 numaralı telefonlardan ulaşabilecek.

İSKELE BELEDİYESİ

İskele Belediyesi de, Kurban Bayramı’nın İskele ’de huzur içerisinde geçmesi için gerekli tüm önlemlerini aldı.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, yürütülen defin ve çöp toplama hizmetleri de bayram süresince kesintisiz devam edecek.

Mezbaha da bayramın 1. ve 2. günü açık olacak. İskele Belediyesi’ne; 7 gün 24 saat hizmet veren 444 21 22 numaralı telefonlardan bayram süresince de ulaşılabilecek.

İskele Belediyesi Halk Plajı’nda Ramazan Bayramı’nın 1. gününde büfe kapalı olacak ancak şezlonglar vatandaşın kullanımında olacak. Bayramın 2.ve 3. gününde ise halk plajı, rutin işleyişine devam edecek.

İskele ve belde köylerinde yapılan araştırmaların neticesinde belirlenen ihtiyaç sahiplerine ‘yardım paketi’ ulaştırıldı. Pakette A’dan Z’ye mutfak ihtiyaçlarını barındıran birçok gıda malzemesi bulunuyor.

İskele Belediyesi’ne bayram tatili süresince ulaşılabilecek diğer telefon numaraları ise şöyle:

“Genel sorun bildirimi 444 21 22; Ustabaşı 0548 810 11 05; Defin İşlemleri 0548 810 11 05; Su İşleri 0548 810 11 06; Acil telefonlar ise; İskele Polis Müdürlüğü 371 23 33, İskele Sağlık Merkezi 371 23 19”

GÜZELYURT BELEDİYESİ

Güzelyurt Belediyesi de Kurban Bayramı tatili süresince verilen hizmetlerin düzenli olarak sürdürülebilmesi amacı ile birtakım tedbirler aldı.

Herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için ekiplerin çalışma gün ve saatleri düzenlenerek, nöbetçi ekipler devreye konuldu.

Kent yol, sokak ve caddelerin temizlik hizmetleri tüm tatil süresince kirliliğe meydan vermemek amacı ile yoğun olarak devam ettirilecek.

Ev ve işyeri atıkları; merkezde bulunan işyeri ve konutların atıkları tüm tatil süresince normal program aksatılmadan kaldırılacak.

Su hizmeti, normal program dahilinde kentin tüm bölgelerindeki şebekeye 24 saat kesintisiz su verilmesine çalışılacak ayrıca herhangi bir şebeke arızasına karşı oluşturulan nöbetçi ekip tatil süresince devrede olacak.

Tüm mezarlıklar bayram ziyaretleri için kontrol ve bakımdan geçirilirken, tatil süresince mezarlıklarda görevli personel bulundurulup hizmetlerin aksamadan verilmesi sağlanacak.

Oluşabilecek sorun ve şikayetlere anında müdahale edilebilmesi amacı ile tatil süresince nöbetçi kolluk ekipleri görevlendirildi.

Tartı Merkezi, talep olmaması nedeni ile bayram süresince kapalı bulundurulacak ve bayram sonrası normal programa devam edilecek. Tatil süresince 0548 829 3289 numaralı telefondan gelecek taleplere cevap verilecek.

Belediye kesimhanesinin kesim günlerinde değişikliğe gidildi. Sektör elemanlarının talepleri doğrultusunda kesim günleri artırılmak sureti ile ihtiyaçları giderildi.

Açık Pazar, bayramın ikinci günü olması nedeniyle yarın kurulmayacak.

Kalkanlı ODTÜ KK Kampusu ile Güzelyurt arasında kurulan ring hattı ihtiyaç doğrultusunda özel şirket tarafından sefer sayısı azaltılarak sürdürülecek.

Belediye tarafından sürdürülmekte olan yatırım, bakım ve onarım çalışmalarına bayramın dördüncü gününden itibaren devam edilecek.

Vatandaşların içme suyu ücreti ve/veya diğer ödemelerini gerçekleştirebilmek ve/veya ön ödemeli sayaçlar için kontür yüklemesi yapabilmeleri için Güzelyurt Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan vezne cumartesi günü açık bulundurulup, 09:00-13:00 saatleri arasında hizmet vermesi sağlanacak.

Alınan tedbirlerin yanı sıra tüm ihtiyaçlar ve şikayetler için 0548 829 3243, 0548 829 3245, 0548 829 3246 numaralı telefon hatları bayram tatili süresince vatandaş şikayet ve isteklerini karşılamak ve hizmet vermek üzere tahsis edildi.

GİRNE

Girne Belediyesi yaptığı düzenleme doğrultusunda bayram tatili süresince hizmetlerini aralıksız sürdürecek. Bayram tatili ve hafta sonu süresince Girnelilere aksatmadan hizmet verebilmek için bir takım tedbirler alındı.

Bayramın birinci günü dahil, çarşı merkezi, Kordonboyu ve otellerin çöplerini toplayacak olan Belediye, rutin programına uygun olarak temizlik hizmetleri verecek.

Bayram öncesinde zabıta (kolluk) ve sağlık şubesi ise, kentteki işyerleri ile restoranların denetimini yapıp, ayrıca izinsiz seyyar satıcıları kontrol ediyor.

Bayramda defin hizmeti verebilmek için de tedbirlerini alan Belediye, mezarlıkları bakımdan geçirerek bayram ziyaretleri için hazır hale getirdi.

Vatandaşlar, Girne Belediyesi’ni bayram tatili ve hafta sonu süresince acil durumlarda aşağıda belirtilen telefon numaralarından arayabilirler:

“Bayındırlık İmar 0548 881 21 14; Temizlik İşleri 0533 860 59 73 / 0548 882 31 20 /0533 825 01 04;

Su İşleri 0542 882 11 18 / 0542 877 79 35; Kanalizasyon İşleri 0533 870 20 16; Cenaze Ve Defin İşleri 0533 840 52 20; Zabıta (Kolluk) Hizmetleri 0542 888 21 18/ 0548 882 21 20; Sağlık İşleri 0533 870 20 14”

GAZİMAĞUSA

Gazimağusa Belediyesi, yaptığı düzenleme doğrultusunda, Kurban Bayramı süresince hizmetlerini aralıksız sürdürecek. Bütün birimler bayram süresince doğacak gereksinimlerin karşılanması amacıyla yeniden organize edildi.

Bayram tatili boyunca kurban atıkları toplanması için ek hizmet verilecek, panayır yeri kurulacak ve acil durumlar için ekipler oluşturulacak.

Bölgeler belirlenen program çerçevesinde su almaya devam edecek.

Bayram tatili süresince, su hatlarında meydana gelecek patlak ve arızalar için Belediyenin Su İşleri Birimi’nin acil durumlarda kullandığı 0548 8166030 numaralı telefonu aranabilecek.

Vatandaşlar Gazimağusa Belediyesi sınırları dahilinde sağlık konusundaki şikayetlerini 0548 8166037 numaralı telefona bildirebilecek.

Gazimağusa Belediyesi Sakarya’da MGA Tesisi ile Lemar Avm arasında bugün başlayıp, 10 Eylül’e kadar sürecek panayır yeri kuruyor.

Çocuk oyun araçları, yiyecek-içecek stantları ve değişik aktivitelerin yapılacağı alanda, Gazimağusalılara geçmişte olduğu gibi eğlenceli etkinlikleri ve insanları bir araya getiren ortamıyla panayır kültürü yaşatılmaya çalışılacak.

Gazimağusa Belediyesi mezarlıklarda, şehitlikler ve camilerde devam ettiği rutin çalışmalarına ek olarak bayramda yaşanacak yoğunluğa karşı hem temizlik hem su konusunda doğacak ihtiyaçları karşılamak için önlemlerini aldı.

Bayram tatili boyunca evsel atık toplama hizmetlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan mevcut program aynen uygulanırken, sokakların genel temizliği tatil boyunca, sadece ana caddelerde ve meydanlarda devam edecek.

Bayram boyunca kurban atıklarının toplanması için sabah 08:00 ile akşam 20:00 saatleri arasında 2 araç hizmette olacak.

Evlerinde kurban kesecek vatandaşlar belediyenin 630 0 500 numaralı telefonunu arayarak kurban atıklarının alınmasını talep edebilecek. Kurban atıklarının çevre kirliliğine ve kokuya neden olmaması için konteynerlere ve çevreye atılmaması istendi..

Büyük boy çöp poşetlerine konulması gereken kurban atıkları gezici ekipler tarafından hızla toplanarak kötü kokuya neden olmalarının önüne geçilecek.

Gazimağusa Belediye Mezbahası kurban kesimi için bayram boyunca açık olacak.

Mezbahada bayramın 4. günü olan 4 Eylül Pazartesi günü hayvan kabul edilecek ve kesim için açık olacak.

Cenaze ve defin hizmetleri için bayram günlerinde 0548 8166051 numaralı hizmet telefonun yirmi dört saat aranabilecek.

Gazimağusa Belediyesi, acil durumlar için bütün birimlerinde acil müdahale ekiplerini sürekli göreve hazır durumda bulundururken, vatandaşlar, acil durumlarda Gazimağusa Belediyesi’nin 630 0 500 numaralı telefonlarını arayabilecek.

Bu haber toplam 1857 defa okunmuştur
Etiketler :