1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Kura yöntemiyle’ İSTİHDAM
‘Kura yöntemiyle’ İSTİHDAM

‘Kura yöntemiyle’ İSTİHDAM

Toprak Ürünleri Kurumu’na 41 mevsimlik işçi alınacak. Partizanlığın önüne geçilmesi amacıyla yeni döneme ilişkin yapılacak yeni uygulama ile bir ilk gerçekleşerek

A+A-

Ayşe GÜLER

Toprak Ürünleri Kurumu’na (TÜK) 41 mevsimlik işçi olarak alınacak. 13 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında istihdam edilecek işçiler, kurumun 14 şubesinde çalışacak.
Hizmet Sözleşmesi ile istihdam edilecek personelin işine, belirtilen iş süresi dolmadan şubedeki ihtiyacın tamamlanması halinde son verilecek. Sözleşmede, iş süresi, iş tanımı ve alınacak ücretin tanımı yapılacak.
Kuruma alınan işçiler arpa buğday alımlarında, bekçi, numuneci olarak hizmet verecek, bazıları ise bürolarda çalışacak.
TÜK Müdür Vekili Mehmet Savaş Arkut, istihdamlarda ilk kez‘kura’ yöntemini kullanacaklarını açıkladı.
Herhangi bir şube için ihtiyaç fazlası başvuru olması halinde kura yöntemi uygulanacağını söyleyen Arkut, müracaat eden kişilerin kabul etmesi halinde ihtiyaç fazlası yerlerden başka şubelere aktarım yapılacağını dile getirdi.
Arkut, az müracaat yapılan şubelerde bu yöntemin uygulanmayacağını belirtti.

“Hizmet sözleşmesiyle alınacak”
Kuruma istihdam edilecek personelin çalışma süresi, şartları ve alacağı ücretin Hizmet Sözleşmesinde belirtileceğini dile getiren Arkut, “İlgili personelin işine kurumdaki ihtiyacın bitmesi durumda son verilecek” dedi.
Arkut, “İstihdam edilen personel, arpa buğday alımlarında çalışacak, bekçi,  numuneci ve büroda çalışacak” diye konuştu.
Kurumlardan gelen ihtiyaç talebi doğrultusunda Başbakanlık’tan 45 mevsimlik işçi için yetki istendiğini söyleyen Arkut,  “Arpa alımları için Güzelyurt, Lefkoşa, Haspolat, Akdoğan Şubesi, Akdoğan Tohumluk Şubesi, Gazimağusa Ambar No 4 Şubesi, Geçitkale Şubesi, Mağusa Silosu Şubesi, İskele Şubesi, Kumyalı Şubesi’nde ihtiyaç var” diye konuştu.

Müracaatlar dün sona erdi
Çarşamba günü başlayan başvuruların dün sona erdiğini dile getiren Arkut, yapılan müracaatları bölgelere göre ayıracaklarını söyledi.
Arkut, “ İş başvurusu yapan kişilere müracaat formunda hangi işi istediklerini, hangi şubeyi istediklerini sorduk. Sonuçta bir kişi Güzelyurt’tan müracaatta bulunuyorsa, Kumyalı’da çalış diye söyleyemeyiz” dedi.

Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur