1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kupayı istiyoruz”
“Kupayı istiyoruz”

“Kupayı istiyoruz”

Final öncesi Cihangir ve Mağusa Türk Gücü teknik adam ve kaptanları basın toplantısında buluştu

A+A-

SERTOĞLU’DAN FAIR PLAY VURGUSU... KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu: “Finale kalan Cihangir ve Mağusa Türk Gücü takımlarına şimdiden başarılar diliyorum. Umarım, fair play çerçevesi içinde, netice ne olursa olsun, dostluğun ve centilmenliğin konuşulacağı bir maç olur”

 

DAVULCU: “KUPAYI ÇOK İSTİYORUZ”... Cihangir teknik direktörü Toygar Davulcu; “Buraya kadar, önemli rakipler geçerek geldik, bu noktadan sonra kupayı kazanmayı çok istiyoruz. Bu kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız”

ORALOĞLU: “MAĞUSA’NIN BU KUPAYA İHTİYACI VAR”... Mağusa Türk Gücü teknik direktörü Ali Oraloğlu; “Lefkoşa’ya kupayı kazanmak için geleceğiz. Mağusa halkının buna ihtiyacı var. 31 yıl aradan sonra kupayı yeniden Mağusa Türk Gücü’ne kazandıracağız”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası finalinde bu akşam karşı karşıya gelecek olan Cihangir ile Mağusa Türk Gücü düzenlenen basın toplantısında final öncesi görüşlerini aktardı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda yer alan basın toplantısına KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Cihangir teknik direktörü Toygar Davulcu, Cihangir kaptanı Fırat Ersalan, Mağusa Türk Gücü teknik direktörü Ali Oraloğlu ve takım kaptanı Türkkan Delideniz katıldı.

 

Sertoğlu: “İki takımada başarılar diliyorum”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, iki ekibin de Kıbrıs Türk futbolu açısından önemli bir yeri olduğunu hatırlatarak, iki ekibe de başarı dileklerinde bulundu. Final maçlarının her zaman zor geçtiğini anımsatan Sertoğlu, maçın centilmence geçmesi temennisinde de bulundu. Sertoğlu; “Ocak ayından bu yana güzel bir mücadele izledik. Tüm takımlar varını yoğunu ortaya koyarak çok iyi mücadele etti. Finale kalan Cihangir ve Mağusa Türk Gücü takımlarına şimdiden başarılar diliyorum. Umarım, fair play çerçevesi içinde, netice ne olursa olsun, dostluğun ve centilmenliğin konuşulacağı bir maç olur. İki takım da kupayı sonuna kadar hak ediyor. Temennim, futbolseverlerin de onları yalnız bırakmaması ve tribünleri doldurmasıdır. Kupa maçıyla birlikte ben de 8 yıllık başkanlık görevimdeki jübilemi yapıyorum. Hakkınızı helal edin” dedi.

 

Davulcu: “Bu kupayı kazanıp, tarihe geçeceğiz”

Cihangir teknik direktörü Toygar Davulcu, kupayı kazanmayı çok istediklerini, bu kupayı tarihlerinde ilk kez kazanarak, hem kulüp tarihine, hem de Kıbrıs Türk futbol tarihine geçmek istediklerinin vurgusunu yaptı. Toygar Davulcu; “Buraya kadar, önemli rakipler geçerek geldik, bu noktadan sonra kupayı kazanmayı çok istiyoruz. Bu kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Karşımızda çok ciddi bir ekip var. Mağusa Türk Gücü’nün ne kadar köklü ve kaliteli bir takım olduğunu herkes biliyor. Arkalarında çok ciddi bir taraftar desteği var. Onlar da 31 yıl sonra kupayı camiaya kazandırıp tarihe geçmek istiyorlar. Bizim için bu kupa çok önemli. Tarihimizde ilk kez finale çıkma başarısı gösterdik, bu noktadan sonra kupayı da kazanmak istiyoruz. Kupayı kazandığımız an hem kulüp tarihine, hem de Kıbrıs Türk futbolu tarihine geçeceğimizin bilincindeyiz. Maça çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Artık maç saatini bekliyoruz. En büyük temennim centilmence bir maçın oynanmasıdır. Rakibimize de şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

 

Oraloğlu: “Kupayı kazanmak için 31 yıl bekledik”

Mağusa Türk Gücü teknik direktörü Ali Oraloğlu, MTG’nin son olarak 31 yıl öncesinde kupayı kazandığını hatırlatarak, bu noktadan sonra kupayı bırakmak istemediklerini ifade etti. Oraloğlu; “Lefkoşa’ya kesinlikle kupayı kazanmak için geleceğiz. Mağusa halkının buna ihtiyacı var. Taraftarımız her zaman arkamızda. Karşımızda çok değerli bir ekip var. Cihangir, güçlü ve deneyimli bir kadro yapısına sahip bir takım. Özellikle böylesi zorlu final maçlarında soğukkanlı olmayı biliyorlar. Biz de oyuncularımıza gerekli taktikleri verip, gerekli çalışmaları yaptırdık. Artık sahada oyuncular ve oynayacakları futbol konuşulacak. Kupanın bir ucunu tuttuk. Bu noktadan sonra 31 yıl beklediğimiz kupayı bırakma niyetimiz yok. Camia, 31 yıldır bu kupayı bekliyor. Kulübe kupayı kazandırıp tarihe geçmek istiyoruz.  Böylesi bir ortamda dostluğun ön planda olması en büyük arzumdur. Hak eden takımın kupayı kazanacağına eminim” ifadelerini kullandı.

 

Delideniz: “Elimizden geleni yapacağız”

Mağusa Türk Gücü kalecisi ve takım kaptanı Türkkan Delideniz, bu akşam çok zor bir maça çıkacaklarını belirtti. Cihangir’de 6 sezon forma giydiğini aktaran deneyimli file bekçisi, Cihangir’in böylesi maçlara nasıl motive olduğunu çok iyi bildiğini ifade etti. Türkkan, kendisinin ve takım arkadaşlarının sonuna kadar mücadele vereceğini ve kupayı kazanmak için ellerinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.

 

Ersalan: “Yolun sonuna geldik, hedefimiz kupayı kaldırmak”

Cihangir takım kaptanı Fırat Ersalan ise, Devre arasında gittikleri Antalya kampından bu yana bu hedefi benimsediklerini ve bu yolda çok zorlu maçlar oynadıklarını söyledi. Ersalan, yolun sonuna geldiklerini, hedeflerinin de kupayı havaya kaldırmak olduğunu ifade etti. Deneyimli oyuncu, rakiplerine de başarı dileklerinde bulunmayı ihmal etmedi.

basin-top-2.jpg

Fotoğraf: Burhan GÜRKAN

Bu haber toplam 2177 defa okunmuştur
İlgili Haberler