1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kupalara Kartal ambargosu: 4-2
Kupalara Kartal ambargosu: 4-2

Kupalara Kartal ambargosu: 4-2

Yenicami 1973-1974 sezonunda elde ettiği hem lig hem de kupa şampiyonluğundan 41 yıl sonra bu mutluluğu yaşarken, teknik direktör Turan Altay da kariyerinde ilk kez federasyon kupası şampiyonluğu tattı

A+A-

Yenicami, Süper Kupa ve lig şampiyonluğunun ardından Pepsi Kıbrıs Kupası’nı da müzesine götürerek sezonu üç kupayla tamamladı

 

Stat: Cihangir
Hakemler: Savaş Tilki, Hakkı Emir, Ozan Kel
Mormenekşe: Devrim Tuna, Yusuf Beyazi, Ahmet Arıtaş (Dk. 17 Can Özsoy), Hüseyin Özbaysal, Richard Ocran, Hasan Mani, Eren Karaer, Ali Bayır (Dk. 101 Hasan Aksoy), Mehmet Fuat (Dk. 73 Fevzi Kamuz), David Anna, Cemil Awwad
Yenicami: Yusuf Yontar, Adil Uçar, Serkan Önet, Neval Esengül, Uğur Sönmez (Dk. 60 Hüseyin Sadıklar), Serhan Önet, Ünal Kaya, Batshi Patrick (Dk. 115 Erdoğ Barkınay), Halil Turan, Esin Sonay (Dk. 96 Behiç Kum), Erbay Bertiz
Goller: Dk. 30 Cemil Awwad, Dk. 75 Ali Bayır (Mormenekşe), Dk. 78 (pen.) ve 84 Esin Sonay, Dk. 95 Serhan Önet, Dk. 115 Hüseyin Sadıklar (Yenicami)

Necmi BELGE

Maçın hikayesi
Cihangir Stadı’nda dün oynanan 59’uncu Pepsi Kıbrıs Kupası’nı, normal süresi 2-2 sona eren karşılaşmanın olaylı geçen uzatma dakikalarında attığı iki golle 4-2 kazanan Yenicami oldu.
Yenicami, böylece hem K-Pet Lig, hem de Pepsi Kupası’nı kazanarak 1973-74 sezonundan tam 41 yıl sonra yine çifte şampiyon oldu.
Maçın hakemi Savaş Tilki ise bu maçla faal futbol hakemliğine veda etti. Maçtan sonra, Savaş Tilki’ye Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı plaket takdim etti.
Bu arada, karşılaşmanın 21.dakikasında sakatlanarak, oyundan çıkan Ahmet Arıtaş’ın MR’nın çekildiği ve durumunun MR sonucuna göre netlik kazanacağı öğrenildi.
1’inci dakikada oyuna hızlı başlayan Yenicami’nin geliştirdiği atakta, Ünal’ın vuruşu yandan dışarı gitti.
7’nci dakikada bu kez gelişen Mormenekşe atağında kazanılan  serbest vuruşu Cemil üstten dışarı attı.
30’uncu dakikada Mormenekşe’nin kazandığı serbest atışıta, Cemil’in ortasına mükemmel bir kafa vuran David Anna takımını 1-0 öne geçirdi.
Bundan sonraki dakikalarda başka gol olmayınca, ilk yarı 1-0 Mormenekşe’nin üstünlüğünde kapandı.
75’inci dakikada karşılıklı ataklarla devam eden karşılaşmanın 75.dakikasında Mormenekşe farkı ikiye çıkardı. 73 dakikada oyuna giren Fevzi’nin pasında Ali Bayır attığı golle durumu 2-0 yaptı.
77’nci dakikada, yediği iki gole rağmen, oyunu bırakmayan Yenicami’nin geliştirdiği atakta Hüseyin Sadıklar Can Özsoy tarafından düşürüldü. Verilen penaltıyı Esin Sonay gole çevirerek, skoru 2-1’e getirdi.
84’üncü dakikada, bu golle coşan Yenicami beraberlik golüne erken ulaştı. Neval’in soldan yaptığı ortaya mükemmel yükselen Esin S onay kendisinin ve takımının ikinci golünü filelere gönderdi: 2-2
Bu golün ardından karşılaşmanın normal süresi 2-2 berabere sonuçlandı.
95’inci dakikada, uzatma dakikalarına yine hızlı başlayan Yenicami beklediği gole ulaştı. Batshi’nin derinleme pasına defanstan çıkarak kafa vuran Serhan Önet takımını 3-2 öne geçirdi.
Bu golden sonra, tribünler bir süre karıştı.
115’inci dakikada Tamamen gardı düşen Mormenekşe karşısında yine Batshi’nin pasında Hüseyin Sadıklar topu ağlara göndererek, maçın sonucunu ilan etti: 4-2
Hakem Savaş Tilki’nin son düdüğü ile K-Pet Süper Ligi Şampiyonu Yenicami, tam 41 yıl sonra Pepsi Kıbrıs Kupası şampiyonu olarak çifte şampiyon oldu.
Maçtan sonra düzenlenen seremonide şampiyon Yenicami’ye kupası Cumhurbaşkanı Mustafa  Akıncı ile CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından takdim edildi. İkinci, Mormenekşe’ye de madalyaları aynı şekilde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından verildi.

Bu haber toplam 1309 defa okunmuştur