KUPADA FİNAL ZAMANI

KUPADA FİNAL ZAMANI

Bu sezon 56’ncısı oynanan Koopbank Kıbrıs Kupası’nda final maçı bu akşam Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynanıyor

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI - Burhan GÜRKAN

Koopbank Kıbrıs Kupası’da kupanın sahibi belli oluyor. Bu sezon 56’ncısı oynanan kupa mücadelesinde Türk Ocağı ile Yalova’nın karşı karşıya geleceği final karşılaşmasında Fehim Dayı düdük çalacak. Karşılaşma, 20.00’de Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynanacak. Maç öncesinde saat 19.00’da ışıklandırma ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanan Dr. Fazıl Küçük Stadı’nın açılışı da gerçekleştirilecek.

 

Yalova, 23 yıllık hasreti sonlandırmak istiyor

1994 yılında final oynama başarısı gösteren Yalova, o yıl Gaziveren’le karşıkarşıya gelmiş, maçı kazanarak kupayı müzesine götürmüştü. O yıldan sonra bu sezon finale yükselen Yalova, 23 yıllık hasreti sonlandırıp, birkez daha kupayı kaldırmak istiyor. Yalova, 1987 yılında da finale kalırken, o dönem final karşılaşmaları çift maç üzerinden elimasyon sistemiyle oynandığından dolayı Mağusa Türk Gücü’ne karşı avantajlı skoru elde edemeyerek kupayı kaybetmişti.

 

Türk Ocağı hiç final kaybetmedi

Koopbank Kıbrıs Kupası’nda Türk Ocağı şu ana kadar çıktığı 4 kupa finallerinin hiçbirini kaybetmedi. Kupayı müzesine 4 kez götüren Girne ekibi, sezon başında hedeflediği 5’inci kupayı müzesine götürmek istiyor. Türk Ocağı, son olarak kupayı 10 yıl önce kazandı. 9 Mayıs 2007’de oynanan Türk Ocağı – Tatlısu Kıbrıs Kupası final maçını Türk Ocağı 4-0’lık net bir skorla kazanarak kupayı müzesine götürdü. Sarı siyahlılar daha önce, 1982, 1984, 1990 ve 2007 yıllarında kupayı kazanmayı başardı.

 

En çok Çetinkaya kazandı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu kurulduğundan bu yana kupayı en çok kazanan ekip, 17 kez ile Çetinkaya oldu. Çetinkaya’yı 8 kupa şampiyonluğu ile Gönyeli takip ediyor. Yenicami ve Küçük Kaymaklı’nın 7’şer kazandığı kupayı Mağusa Türk Gücü 5, Türk Ocağı Limasol 4, Doğan Türk Birliği ve Lefke 2 şer kez, Yalova, Binatlı ve Gençlik Gücü ise birer kazanma başarısı gösterdi.

--------------

Bolkan: “Artık sonuna geldik, hata yapma lüksümüz yok”

Türk Ocağı teknik direktörü Mehmet Bolkan, YENİDÜZEN’e yaptığı değerlendirmelerde, tek  düşüncelerinin bu maç olduğunu söyledi. Bolkan; “Artık sonuna geldik, yüzdük yüzdük kuyruğundayız. 10 yıl sonra yeniden kupayı kaldırmak istiyoruz. Hata yapma lüksümüz yok. Bu yüzden 4 gündür kamptayız. Takımdaki herkes bu maça odaklandı. Herkes bu kupayı kazanmamazı istiyor. Maçı kazanarak kupayı taraftarlarımıza armağan etmek istiyoruz. Rakibimiz Yalova’ya saygımız sonsuz, onlar da başarılı bir sezon geçirdi. Kadromuzda henhangi bir eksik oyuncumuz yok. Dostça geçen bir mücadele olsun” dedi. 

 

Kolcu: “Tek düşüncemiz, iyi netice alarak kupayı kazanmak”

Yalova teknik direktörü Derviş Kolcu YENİDÜZEN’e yaptığı değerlendirmede, bu zorlu maç öncesinde  hem ligde, hem de kupada çok zor maçlar oynadıklarını ifade ettti. Derviş Kolcu; “4 gün boyunca Mağusa’da kamptayız. Oldukça verimli bir çalışma ortamımız oldu. Neval’ın son maçta sakatlanması bizi üzdü ama sonuçta sahaya 11 kişi çıkacağız. Bu akşam oynanacak final maçı oldukça zor geçecek. İki takım da bu kupayı kazanmayı tüm kalbiyle istiyor. Rakibimiz, tecrübeli teknik adamları Mehmet Bolkan’ın gelmesiyle müthiş bir çıkış yakaladı. Onlara saygımız sonsuz. Temennim maçın centilmence tamamlanması. Kupayı kazanıp 23 yıllık hasrete son vermek istiyoruz” şeklinde konuştu. 

 

--------------

Gözler golcülerde olacak

Koopbank Kıbrıs Kupası final maçında iki takımın da golcülerine büyük iş düşüyor. Türk Ocağı’nın ligde en golcü oyuncusu Ertaç Taşkıran 38 gol kaydederken, kupada 12 gol kaydetti. Türk Ocağı’nda kupa mücadelesinde oynanan 6 maçta 4 farklı oyuncu fileleri havalandırırken bu isimler Ertaç Taşkıran (12), Justice Amenyaglo (2), James Akpama ve Bilal Ceylan oldu. Yalova’da ise Abia Israel kupada David Annas ile birlikte 6’şar gol atarak takımlarının finale yükselmesine katkı koydu. Kupada 7 farklı oyuncunun gol kaydettiği Yalova’da gol atan isimler Abia Israel (6), David Annas (6), Ali Özbahar (2), Emmanuel Clottey, Yusuf Özbahar, Cemal Yaşınses ve Buğra Barın oldu.

--------------

Dr. Fazıl Küçük Stadı’nın açılışı yapılacak

Sezon başından bu yana ışıklandırma çalışmaları süren Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı, bu akşam Koopbank Kıbrıs Kupası final karşılaşması sonrasında gece maçlarına başlıyor. Stadın açılışı karlışma öncesinde 19.00’da Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Spor Dairesi Başkanı Hüseyin Cahitoğlu’nun katılımıyla hizmete girecek.

--------------

kupa-deg.jpg

Bu haber toplam 2719 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.