1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kupada eşleşmeler belirlendi
Kupada eşleşmeler belirlendi

Kupada eşleşmeler belirlendi

Bu sezonun kupa mücadelesinde son şampiyon Lefke ilk turda Görneç ile kendi sahasında karşılaşacak. Ligin ilk yarı lideri ve son kupa finalisti Yenicami ilk turda deplasmanda İkinci Lig ekibi Girne Halk Evi’nin konuğu olacak

A+A-

Pepsi Kıbrıs Kupası ilk ve ikinci tur kuraları dün çekildi

Hüseyin KIRAL

Toplamda 121 Bin TL’nin dağıtılacağı Pepsi Kıbrıs Kupası’nda birinci ve ikinci tur kura çekimi dün Kıbrıs Türk futbol Federasyonu (KTFF) Ahmed Sami Topcan toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Gerçekleşen kura çekimi öncesinde KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile Ektam Kıbrıs LTD Şirket Müdürü Ahmet Maslakcı yeni sezonda kupanın ve U15 liglerinin sponsorluk anlaşmasına imza attılar.

Sertoğlu: “Sponsorları desteklemeliyiz”
İmzalanan antlaşma öncesi konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Ektam Kıbrıs LTD şirketi ile TAMSU olarak dört yıl, Pepsi olarak da iki yıldan beridir işbirliği içerisinde olduklarını vurguladı. Sertoğlu, destek veren tüm şirketlere, sponsorluk anlaşmasının değer bulması için federasyon olarak destek verdiklerini ve bu bağlamda vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Maslakcı: “Uluslararası bir markayız”
Ektam Kıbrıs LTD şirketi Genel Müdürü Ahmet Maslakcı da yaptığı konuşmada, Pepsi markasının uluslararası bir marka olduğunu ve bu markanın KKTC’de üretildiğine dikkat çekti.
Maslakcı, Pepsi olarak ülkedeki tüm belediyelerin yapmış oldukları sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere destek verdiklerini söyledi.

Toplam ödül 121 bin TL
Bu yılki Pepsi Kıbrıs Kupası’na takımlara toplamda 121 bin TL para ödülü dağıtılacak. İkinci tura yükselen takımlara 2 bin 500 TL, çeyrek finale yükselen takımlara 5 bin TL para ödülü verilecek. Yarı finalistlerin 8’er bin TL alacağı kupada finale yükselen takım 20 bin TL, şampiyon olan takım 45 bin TL’yi kasasına götürecek.

Son şampiyonun rakibi Görneç
Yapılan konuşmaların ardından Pepsi Kıbrıs Kupası kura çekimi gerçekleşti. Son kupa şampiyonu Lefke kupanın ilk turunda Birinci Lig ekiplerinden Görneç ile kendi sahasında oynayacak. Ligin ilk yarı lideri ve kupanın son finalisti Yenicami, ilk turda deplasmanda İkinci Lig ekibi Girne Halk Evi ile karşılaşacak. Karşılaşmalar 27 Aralık Cumartesi günü saat 13.30’da oynanacak. Pepsi Kıbrıs Kupası’nda ilk ve ikinci tur eşleşmeleri şöyle oldu:

PEPSİ KIBRIS KUPASI 1. TUR EŞLEŞMELERİ

Çetinkaya – Göçmenköy
Karşıyaka – Doğan Türk Birliği
Bostancı Bağcıl – Gençlik Gücü
Hamitköy – Gençler Birliği
Denizli – Mormenekşe
Binatlı – Gönyeli
Türk Ocağı – Dumlupınar
Küçük Kaymaklı – Türkmenköy
Cihangir – Geçitkale
Esentepe – Yeni Boğaziçi
Lefke – Görneç
Mağusa Türk Gücü – Düzkaya
Girne Halk Evi – Yenicami
Serdarlı – Baf Ülkü Yurdu
Akıncılar – Değirmenlik
Yalova – Lapta

PEPSİ KIBRIS KUPASI 2. TUR EŞLEŞMELERİ

Çetinkaya – Göçmenköy / Karşıyaka – Doğan Türk Birliği
Bostancı Bağcıl – Gençlik Gücü / Hamitköy – Gençler Birliği
Denizli – Mormenekşe / Binatlı – Gönyeli
Türk Ocağı – Dumlupınar / Küçük Kaymaklı – Türkmenköy
Cihangir – Geçitkale / Esentepe – Yeni Boğaziçi
Lefke – Görneç / Mağusa Türk Gücü – Düzkaya
Girne Halk Evi – Yenicami / Serdarlı – Baf Ülkü Yurdu
Akıncılar – Değirmenlik / Yalova – Lapta

Bu haber toplam 1663 defa okunmuştur