1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Olay gecesi Mağusa’daydılar”
“Olay gecesi Mağusa’daydılar”

“Olay gecesi Mağusa’daydılar”

Mağusa’da 11 Aralık tarihinde “Big Boss” isimli işyerini kundaklamakla ve iş yeri içerisinde bulunan Ali Rezay Rasekh’in yanarak hayatını kaybetmesine neden oldukları iddiasıyla tutuklanan zanlı A.D ile E.D mahkemeye çıkarıldı...

A+A-

Mağusa’da 11 Aralık tarihinde “Big Boss” isimli iş yerini kundaklamakla ve iş yeri içerisinde bulunan İran vatandaşı Ali Rezay Rasekh’in yanarak can vermesine neden oldukları iddiasıyla önceki gün Girne’de tutuklanan zanlı A.D ile E.D dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kundaklama”, “Adam öldürme” ve “Kasti hasar” suçlarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlılar aleyhinde 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

 

Girne’de tutuklandılar...

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Rezvan Kaçar, 11 Aralık tarihinde saat 03:50 raddelerinde İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Cengiz Salih Soykök ile Sahap Eisapour’un yaptığı “Big Boss” isimli iş yerine meçhul şahıslar tarafından yanıcı madde dökülmek suretiyle kundaklandığını belirtti. Konu iş yeri içerisinde bulunan  Ali Rezay Rasekh’in de yanarak yaşamını kaybettiğini belirten Kaçar, yangın sonucu konu iş yerinin tamamen yandığını söyledi. Kaçar, Ali Rezay Rasekh’in cesedi üzerinde yapılan otopside ölüm sebebinin ortamdaki gazların solunması ve yanması sonucu olduğunun tespit edildiğini ancak kesin ölüm sebebinin tespit edilebilmesi için otopsi sırasında alınan patolojik bulguların Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yapılan soruşturmada bağlantısı olduğu tespit edilen zanlıların 14 Aralık tarihinde Girne’de tutuklandığını açıklayan Kaçar, her iki zanlının mesele ile ilgili gönüllü ifade verdiğini ve E.D’nin verdiği gönüllü ifadesinde olay gecesi Mağusa’ya geldiğini ve olay yerine yakın bir yerden geri dönerek Girne’ye gittiğini beyan ettiğini, hiç bir suçlamayı ise kabul etmediğini belirtti.  

 

Olay gecesi Mağusa’da oldukları tespit edildi...

Müfettiş Rezvan Kaçar, incelenen kamera görüntülerinden zanlıların olay gecesi araçları ile Mağusa’ya geldiklerinin tespit edildiğini, incelenen telefon dökümlerinde ise olaydan önce, olay esnasında ve olay sonrasında bir birleri ile görüşmeleri olduğunun ve baz istasyonları üzerinden ise Mağusa’ya geldiklerinin tespit edildiğini açıkladı. Ayni gece iki farklı yerde eş zamanlı iki ayrı kundaklama olayının olduğunu anımsatan Kaçar, kundaklama ve adam ölürme meselesinin olay yerinde bazı tekerlek izleri bulunduğunu ve tekerlek izleri ile emare olarak alınan araçların mukayesesinin yapılacağını açıkladı.

 

Girne ve Mağusa arasındaki tüm kamera kayıtları mercek altında...

Müfettiş Rezvan Kaçar, mesele ile ilgili olarak olay yerlerinden alınan kamera kayıtları ile Mağusa ve Girne arasındaki bütün kamera kayıtlarının incelenmeye alındığını açıkladı.Mesele ile ilgili olarak aranan kişiler ve emarelerin olduğunu belirten Kaçar, yürütülen tahkikatın selameti açısından zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

Zanlı E.D, gözyaşlarına boğuldu...

Zanlı E.D mahkeme salonunda göz yaşlarına boğularak “Ben ne yaptım? Benim ne suçum var? Yemin ederim benim alakam yok. Hiç bir yeri yakmadım ben” şeklinde konuştu.

 

Tutuklu kalacaklar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 3337 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler