1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kundaklama zanlısı teminata bağlandı
Kundaklama zanlısı teminata bağlandı

Kundaklama zanlısı teminata bağlandı

12 farklı “kasti hasar” suçuyla ilgili tutuklanan zanlı R.K dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Gelibolu bölgesinde 13 Mart’ta 2015’de faaliyet gösteren Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) binası önünde park halindeki resmi hizmet aracına saldırarak, 4 lastiği sabah 06.00 sırasında yanıcı madde dökerek yaktığı iddia edilen zanlı R.K teminatla serbest kaldı.

Resmi Hizmet Aracı (RHA) ve Rum plakalı bir otomobili yakıma teşebbüsünde bulunan ve daha sonra tespit edilerek aynı şekilde işlenen 12 farklı “kasti hasar” suçuyla ilgili tutuklanan zanlı R.K dün teminat için Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları yargıcı Meltem Dündar’ın huzurunda görüşülen davada, iddia makamı Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Ömer Can’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Can, zanlının Eylül 2014 ile 13 Mart 2015 tarihleri arasında Lefkoşa’da 12 adet çeşitli markalardaki araçların lastiklerine yanıcı madde döküp, ateşe vererek kasti hasara uğratmakta methaldar olduğunu kaydetti. Polis memuru Ömer Can, zanlının 13 Mart 2015 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirterek, zanlının polise verdiği gönüllü ifadesinde polise yansımayan 4 araca daha zarar verdiğini itiraf ettiğini mahkemeye aktardı. Meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını belirten Can, zanlın davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Bu talebe itiraz olmamasının ardından, tahkikat memurunun şahadetini dikkate alan Yargıç Meltem Dündar, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasına ve tüm seyahat belgelerine el konulmasına emir verdi. Yargıç Dündar ayrıca, zanlının 3 bin TL nakdi teminat ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin imza edeceği 20 bin TL’lik kefil kefaleti karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına karar verdi.

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur