1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kundaklama zanlılarına 2 GÜN TUTUKLULUK
Kundaklama zanlılarına 2 GÜN TUTUKLULUK

Kundaklama zanlılarına 2 GÜN TUTUKLULUK

13 Kasım tarihinde saat 23:00 sıralarında taş atarak büronun camını kırıp içeriyle yanıcı madde dökerek kundaklama yaptıkları iddiasıyla iki zanlı tutuklandı, mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların gönüllü ifade vererek, suçlarını kabul ettikleri belirtilirken,

A+A-

‘Söylemez Hukuk Bürosu’nun kundaklanmasıyla ilgili olarak M.A.Y ve M.T isimli şahıslar şüpheli olarak tutuklandı

 

Didem MENTEŞ

Avukat Tekin Söylemez’e ait ‘Söylemez Hukuk Bürosu’nun önceki gün kundaklanmasıyla ilgili olarak iki kişi tutuklandı. 13 Kasım tarihinde saat 23:00 sıralarında taş atarak büronun camını kırıp içeriyle yanıcı madde dökerek kundakları iddiasıyla isminin baş harfleri M.A.Y ve M.T olan iki zanlı tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.Zanlıların gönüllü ifade vererek, suçlarını kabul ettikleri belirtilirken, ‘suçun nedeni’ ise henüz açıklanmadı.

“Kasti hasar”

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Nöbetçi Yargıç Pınar Beyoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Ergin Atıcı ve zanlılar şahsen hazır bulundu. Savcı Atıcı, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Çavuşu Durmuş Esentan’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Esentan, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Esentan, her iki zanlının ‘kasti hasar’ suçuyla ilgili olarak zanlıların tutuklandığını belirtti.

Polis Esentan: “Suçlarını kabul ettiler”

Polis Çavuşu Durmuş Esentan, zanlıların 13 Kasım 2014 tarihinde saat 23:00’da Lefkoşa’da Posta Sokak, Beliğ Paşa Vakıf İş Hanı 28- 29 numaralı adreste bulunan Avukat Tekin Söylemez’e ait Hukuk Bürosu’nun kasti hasara uğratıldığını söyledi. Zanlıların tasarruflarında bulundurdukları taş ile ofisin kuzeye bakan pencere camını kırarak hasara uğrattıklarını söyleyen Durmuş Esentan, ardından yine tasarruflarındaki yanıcı maddeyi kırık camın olduğu yerden dökerek ateşe vermek suretiyle yaktıklarını belirtti. Her iki zanlının 15 Kasım 2014 tarihinde tespit edilerek tutuklandıklarını söyleyen Esentan, her iki zanlının da gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini aktardı. Meselenin henüz yeni başladığını, bulunması gereken emareler olduğunu söyleyen Durmuş Esentan, alınması gereken ifadeler ve bu ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini dolayısıyla zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkemeden özür dilediler

Mahkeme, polis çavuşunun talebi üzerine zanlılara söz hakkı verdi. Zanlı 1 M.A.Y: “Her tarafım ağrıyor, doktora gitmek istiyorum. Özür dilerim” derken, zanlı 2 ise “özür dilerim” dedi. Bunun üzerine Yargıç Beyoğlu, huzurunda yapılan şahadet ve beyanları dikkate alarak, zanlıların ilk nazarda olayla bağlantıları olabileceğine bulgu yaptı. Beyoğlu, zanlıların serbest kalmaları halinde tahkikata etki etme olasılıkları olabileceği gerekçesiyle soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için her iki zanlının 2 gün süreye poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. Ayrıca, zanlı 1 M.A.Y’nin de Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirilmesine direktif verdi.

Bu haber toplam 1554 defa okunmuştur