1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Kundaklama Davası'nda KARAR
Kundaklama Davasında KARAR

'Kundaklama Davası'nda KARAR

Lefkoşa’da Avukat Tekin Söylemez’e ait ‘Söylemez Hukuk Bürosu’nu 13 Kasım 2014’de yanıcı madde dökerek kundaklayan sanıklar dün hapse mahkum edildi.

A+A-

 

Murat Ali Yalınkaya’ya 30 ay, Mustafa Türkkal  24 ay hapis cezası

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da Avukat Tekin Söylemez’e ait ‘Söylemez Hukuk Bürosu’nu 13 Kasım 2014’de yanıcı madde dökerek kundaklayan sanıklar dün hapse mahkum edildi. ‘Kasti hasar’ suçundan yargılanan sanıklardan Murat Ali Yalınkaya 30 ay, Mustafa Türkkal ise 24 aya mahkum edildi.

Murat Ali Yalınkaya eşinin kendisini boşamak istemesi üzerine, eşinin avukatlığını yapan Tekin Söylemez’in ofisini ateşe vererek kasti hasara uğratmışlardı.

Her iki sanık dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Ahmet Varol ve Savunma Avukatları hazır bulundu. Heyet adına dava kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Esendağlı, sanıkları aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Sanıkların işlemiş oldukları suçların ağır bir suç olduğuna değinen Esedağlı, bu tür suçları işleyen kişilere ağır ve ibret verici cezalar verilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Melek Esendağlı, sanıklar aleyhine ve lehine olan tüm hususları değerlendirerek, oy birliğiyle sanık Murat Ali Yalınkaya 30 ay, Mustafa Türkkal ise 24 ay hapis cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını açıkladı.

Bu haber toplam 2375 defa okunmuştur