1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kumarhanelere her ay 100 bin Euro
 Kumarhanelere her ay 100 bin Euro

Kumarhanelere her ay 100 bin Euro

Kıbrıslı Rumlar Ercan üzerinden Türkiye’ye gitmek, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye otellerinde konaklamak için 4 milyon 300 bin Euro harcadığı bildirildi

A+A-

Kıbrıslı Rumlar, Kuzey’deki kumarhanelerde ayda 100 bin Euro harcıyor


Birçok Kıbrıslı Rum’un yaz tatili için Kıbrıs’ın kuzeyindeki otelleri tercih ettiği, kuzeyde kredi kartı kullanımlarının tavan yaptığı, ancak kuzeyde faaliyet gösteren kumarhanelerde oynadıkları kumar miktarında değişiklik olmadığı haber verildi.
Fileleftheros haberi “Ayda 100 Bin Euro Kumarhanelere Gidiyor... Yalnız Ağustos Ayında Rumlar İşgal Bölgelerinde 410 Bin Euro Harcadı... Bu Yıl Timbu (Ercan) Üzerinden Türkiye Seyahatlerine 2 Milyon” başlığıyla yansıttı.
Gazeteye göre yalnız Ağustos ayında Kuzey otellerine 200 bin 353 Euro’luk, Türkiye’deki otellere de 110 bin Euro’luk rezervasyon yapıldı. Bunun dışında, JCC’nin aylık verileri, Kıbrıslı Rumların Ercan Havaalanı üzerinden Türkiye seyahatleri için 108 bin Euro tutarında 659 kredi kartı işlemi yaptığını gösteriyor.

Türkiye’nin elektronik vize uygulamasına girmesinden önceki dönemlerle karşılaştırıldığında yukarıda verilen meblağın azalmış göründüğünü belirten gazete, Ağustos ayında Kuzey’deki kumarhanelerde kredi kartıyla 101 bin Euro’luk kumar oynandığını, bunun Rumlar tarafından her ay kumara harcanan meblağ olduğunu kaydetti.

Gazete Rumların sene başından Ağustos ayına kadar Kuzey’deki kumarhanelerde neredeyse 800 bin Euro harcadıklarını, Türkiye’de harcananlar da eklendiğinde bu meblağın yaklaşık bir milyon Euro’ya ulaştığını savundu.

“Otellerde konaklamak için toplamda 4 milyon 300 bin Euro”

Gazeteye göre Kuzey’deki otel hizmetlerine harcanan para çok daha fazla. Rumların 8 ay içerisinde Kuzey’deki otellere kredi kartı ile 1 milyon 646 bin 834 Euro harcarken, Türkiye’de yaptıkları harcama ile birlikte bu meblağ 2 milyon 300 bin Euro’ya yükseliyor.
Veriler Rumların 2 milyon Euro da Türkiye’ye gidiş-dönüş biletlerine harcadığını gösteriyor. Yani, uçak biletlerine ve Kuzey ile Türkiye’deki otellerde konaklamak için toplamda 4 milyon 300 bin Euro harcandı.

Kıbrıslı Rumların Kuzey’de yaptıkları çeşitli konfeksiyon alışverişleri de bazı aylardaki harcama miktarını artırıyor. Kuzey’deki mağazalardan alınan konfeksiyon ve diğer kişisel ürünler için 264 bin 508 Euro harcandı. Gazete “Bu da bazılarının ziyaretlerini, sadece dinlenmek için değil alışveriş yapmak için de gerçekleştirdiği anlamına geliyor” ifadesine yer verdi.

(tak)

Bu haber toplam 1601 defa okunmuştur