1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Kumarcılar Hanı hükümetin plansızlığının bedelini ödüyor"
"Kumarcılar Hanı hükümetin plansızlığının bedelini ödüyor"

"Kumarcılar Hanı hükümetin plansızlığının bedelini ödüyor"

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet bu sabah Kumarcılar Hanı’na giderek esnafla görüştü.

A+A-

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet bu sabah Kumarcılar Hanı’na giderek esnafla görüştü. Han’ın plansız programsız açıldığını ve bakanlığın üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini belirten Genel Başkan Erhürman, konuyu daha önce Meclis’te gündeme getirdiklerinde ilgili bakanın, kiralandığı halde açılmayan dükkanların boşaltılacağını ve ihale yoluyla yeniden kiralanacağını kürsüden deklare ettiğini ancak bunun da diğer sözler gibi tutulmadığını söyledi. “Sözleşmede de var ama bu uygulanmıyor. Dükkanların tamamının faaliyete geçmemiş olması insanların Han’a olan ilgisini zayıflatıyor. Bunun bedelini de sözleşmedeki yükümlülüğünü yerine getirerek dükkanlarını açan esnaf ödüyor. Bu insanların aylık ciroları kira bedellerini dahi karşılamıyor” diyen Erhürman, dükkan açıp da kapatan insanlar olduğunu, burada bir düzen oturtulamadığını kaydetti. Bakanlığın plansız projesiz iş yaptığını, hükümetin bu konuda da hazırlıksız olduğunu ifade eden Erhürman şöyle konuştu:

“Kumarcılar Hanı gibi tarihi, güzel bir mekana dahi turisti çekmeyi beceremiyorsanız,  bu ülkede turizmi yönetiyorum diyemezsiniz. Biliyorum ki birçoğunuz kira bedelinizi dahi çıkaramıyorsunuz. Buna ancak birkaç ay dayanılabilir ama 1 yıl dayanılmaz. Çoğunuzun yalnızca satıcı değil aynı zamanda üretici olduğunuzu da biliyorum. Motivasyonun olmadığı yerde üretim mümkün değil. Üreten insanlara sahip çıkılması gerekir. Kumarcılar Hanı’nın tanıtılması için bir katkımız olacaksa elimizden geleni yapmaya hazırız. Sadece eleştiri yaparak katkı sağlayamayacağımızın bilincindeyiz. Sizlerin de önerilerine açığız. Buranın en temel sorunu turistin de yurttaşlarımızın da buraya gelmemesi, buranın bir cazibe merkezine dönüştürülememesi. Bundan sonrasına birlikte bakalım. En başta hatalar yapıldı. Şimdi hem eleştirelim, yönetenlere doğru yolu göstermeye çalışalım ama hem de bunun dışında dayanışma içinde birlikte ne yapabileceğimizi konuşalım” dedi.

 

Esnaf dertli, çare bekliyor

Han esnafı ise ilgili bakanlığa giderek tanıtım için destek istediklerini ancak yetkili kimsenin konuyla ilgilenmediğini söyledi. Üzerlerine ölü toprağı serpildiğini belirten esnaf, fonksiyonel sıkıntılar oluştuğunu, dükkanların küçük ve dar, kiraların çok yüksek olduğunu ifade etti. Etrafı temizleyen, kapıları açıp kapatan, arızaları gideren bir görevli olmadığını da kaydeden esnaf, “önceden bir planlama yapılsaydı burası çok güzel bir yer olabilirdi. Münferit gelebilen turistlerin bile oturacağı bir alan yok. Turistler genelde Büyük Han’a yönlendiriliyor” dedi.

Bu haber toplam 2106 defa okunmuştur
Etiketler : ,