1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kum zambaklarının sahili temizlendi
Kum zambaklarının sahili temizlendi

Kum zambaklarının sahili temizlendi

Mağusa’da, Her Daim Dostlar grubunun öncülüğünde, DAÜ Beach Club ile Glapsides arasında kalan sahil temizlendi.

A+A-

Mağusa’da, Her Daim Dostlar grubunun öncülüğünde, Mağusa Belediyesi ve Çevre Koruma Dairesi ekiplerinin de destek verdiği temizlik etkinliğiyle, DAÜ Beach Club ile Glapsides arasında kalan sahil temizlendi.

“Uçmuyorsa kuşlar, ölüyorsa balıklar, nasıl yaşar insanlar?” sloganıyla düzenlenen ve nesli tükenmekte olan kum zambaklarının yaşam alanı olan bölgede yer alan temizlik etkinliği, bu sabah 06.00-07.00 saatleri arasında yapıldı.

Her Daim Dostlar grubunun verdiği bilgiye göre, devlet ve belediye ekiplerinin bir araya geldiği temizlik etkinliğinde ayrıca Çevre Koruma Dairesi’nin hazırladığı çevreyi kirletmenin para cezası verilen bir suç olduğunu anlatan levhalar da belirli aralıklarla sahile yerleştirildi.

“KİRLİLİK DEĞİL, TEMİZ SAHİLLERİMİZ, ORMANLARIMIZ KONUŞULSUN”

Her Daim Dostlar grubu sözcüsü Yusuf Yüksel Şentuğ, “Bu sabah bir araya gelen yurtseverler doğa severler, DAÜ Beach Club ve Glapsides arasında kalan ve nesli tükenmekte olan sahillerimizin nazlı prensesi nergis kokulu çiçeklerimiz kum zambaklarının yaşam alanını Çevre Koruma Dairesi Müdür ve personeli, Gazimağusa Belediyesi temizlik işleri emekçilerinin de desteğiyle tertemiz yaptık” dedi.

Şentuğ, çevreyi kirletenleri uyarıcı levhalar da koyduklarını belirterek ,“Umut ederiz ki hiç ceza alan olmasın, hiç kimse çevreyi ve kum zambaklarının yaşam alanı kumulları kirletmesin. Tertemiz sahillerimiz sokaklarımız ormanlarımız olsun. Kirletenleri biz yurttaşlar uyaralım ülkemize çevremize sahip çıkalım. Kirliliğimiz değil temiz sahillerimiz, ormanlarımız ve ülkemizin güzellikleri konuşulsun” ifadelerini kullandı.

tem1-001.jpg

Yusuf Yüksel Şentuğ, etkinliğe katılan CTP Mağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay’a, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı’ya, Mağusa Belediyesi ve temizlik bölümü çalışanlarına, yurtsever duyarlı yurttaşlara teşekkür etti.

Şentuğ, “Uçmuyorsa kuşlar ölüyorsa balıklar nasıl yaşar insanlar. Kuşların rahatça uçtuğu balıkların çoğalarak yaşadığı ve insanların özgürce yaşadığı bir çevre için mücadele etmeye devam” diyerek temiz bir çevre için duyarlılık çağrısı yaptı.

tem2-002.jpg

 

Bu haber toplam 2328 defa okunmuştur