1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KULÜPLERDEN AMBARGO MU?
KULÜPLERDEN AMBARGO MU?

KULÜPLERDEN AMBARGO MU?

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde yer alan kulüplerin YDÜ’nün lige alınmaması için itiraz hazırlığında olduğu ileri sürüldü

A+A-

 

 

Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nde yer alan kulüplerin bu sezon ligde yer alacak olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı’nın lige alınmaması için itiraz hazırlığında olduğu iddia edildi. Bir süre önce iç saha maçlarını Kuzey Kıbrıs’ta oynayamayacağı şokunu yaşayan YDÜ’ye Süper Lig kulüplerinin de itiraz edeceği, hazırlanacak dilekçeyi Türkiye Basketbol Federasyonu’na sunacakları ve Kıbrıs ekibinin lige alınmamasını talep edecekleri belirtiliyor.

Kulüpler itiraz hazırlığında
Geride bıraktığımız sezon Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Ligi’nden (TKB2L) Süper Lig’e Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD) ile birlikte yükselen YDÜ, önemli bir başarıya imza atmıştı. Bu doğrultuda transferlerini WNBA’den ve Türkiye’deki kaliteli oyunculardan yapan YDÜ’ye iç saha maçlarını Kuzey Kıbrıs’ta oynayamayacağı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından iletildi. Bu konuda girişimler yapmasına rağmen sonuç alamayan YDÜ için bu kez de ligde yer alan kulüplerin itiraz etmeye hazırlandığı ileri sürüldü.

Yetkililerle görüşüldü
Edinilen bilgiye göre YDÜ yetkilileri konu ile ilgili olarak Türkiye’de gerek Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri gerekse devlet yetkilileri ile bir araya geldiği belirtildi. Yapılan temaslarda söz konusu olabilecek itiraz masaya yatırıldı. Konu ile ilgili olarak Süper Lig’de yer alan bazı kulüplerin meseleyi FIBA’ya taşıyabileceği ve itiraz yazısı yazabileceği öğrenilen bilgiler arasında.

Bu haber toplam 1332 defa okunmuştur