1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kulüpler federasyona tepkili
 Kulüpler federasyona tepkili

Kulüpler federasyona tepkili

Türkiye Basketbol Federasyonu aldığı prensip kararıyla 3. Lig’i yürürlüğe koyma kararı aldı

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF)’nun Kadınlar Ligi ile ilgili aldığı karar kulüplerin tepkisini çekti. Yeni Başkan Harun Erdenay göreve gelir gelmez Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi (TKB2L)’nin altına 3. Lig’i getirme kararı aldı. Karara göre geçen sezon TKB2L’den 2. tura çıkamayan kulüpler önünüzdeki sezon Türkiye Kadınlar Basketbol 3. Ligi (TKB3L)’de mücadele edecek.

Girne Üniversitesi katılırsa 3. Lig’den başlayacak
Yeni bir atılımla Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) pilot takım olarak Girne Üniversitesi’ni TKB2L’ye koyma kararının ardından Girne Üniversitesi lige katılması halinde TKB3L’den sezona başlayacak. Tüm planlarını TKB2L’nde göre yapan Girne Üniversitesi’nin bu kararın ardından ne gibi adımlar atacağı ise merak konusu oldu. Zira kontenjan konusunda da henüz netliklerin olmaması ve TBF’den henüz resmi bir açıklama yapılmaması kafalarda soru işaretine sebep oldu.

10 takım küme düşecek
Geçen sezon TKB2L’de mücadele eden ve 2.tura çıkamayan 10 kulüp söz konusu karara büyük tepki gösterdi. Zira TKB3L olması halinde bu takımlar önümüzdeki sezon bu ligde mücadele edecek. Kulüpler geçtiğimiz gün bir araya gelerek TBF’ye söz konusu kararla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Basketbol Federasyonu yetkililerinin ve TKB2L’de mücadele eden bazı kulüplerin 26 Mayıs 2015 ve 04 Haziran 2015 tarihlerinde toplantı yapıp 2015-2016 sezonu uygulanacak statü hakkında bazı prensip kararları aldığını öğrenmiş bulunmaktayız. 34 takımın mücadele ettiği TKB2L’de bu toplantıların ve alınan kararların bütün kulüplerinin katılımıyla yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle bir alt ligde oynaması planlanan 10 kulübün toplantıdan habersiz olması bizleri son derece rahatsız etmiştir. 2014-2015 Lig Yönergesi’nde, TKB2L takımlarının bir sonraki sezon TKB3L veya TKBL’nin isminin Süper Lig olarak değiştirilmesiyle otomatik olarak “yeni TKBL”de yer alacağı hakkında herhangi bir ibare bulunmamaktadır. 2014-2015 ve 2015-2016 sezon planlarını bu yönergeye göre yapan hatta bu sezonki transfer çalışmalarına başlayan kulüpleri zor durumda bırakmıştır. Zamansız alınan bu prensip kararlarının hayata geçmesi durumunda Türk Kadın Basketbolu’nun olumsuz etkileneceği düşüncesindeyiz. Şu an ortada ciddi bir bilgi kirliliği var. Basketbol Federasyonu en kısa zamanda bir açıklama yapıp kulüplerin kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmalıdır. Türkiye Basketbol Federasyonunun yapacağı açıklama sonucunda mağdur edilmemiz durumunda yasal yollara başvurarak hukuki haklarımız saklı kalmak koşuluyla sürecin takipçisi olacağımızı bildiririz.”

Bu haber toplam 1653 defa okunmuştur