1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. ‘Kültürlerin Kaynaşması’ İskele’de buluşturdu
‘Kültürlerin Kaynaşması’ İskele’de buluşturdu

‘Kültürlerin Kaynaşması’ İskele’de buluşturdu

Ada genelindeki farklı kültürlere ait yiyecek içecek ve el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı 120’yi aşkın standın her biri, halkın büyük beğenisini topladı.

A+A-

İskele Belediyesi’nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Kültürlerin Kaynaşması etkinliği, ada genelinde yaşayan kültürleri bir kez daha İskele ’de buluşturmayı başardı.  Ada genelindeki farklı kültürlere ait yiyecek içecek ve el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı 120’yi aşkın standın her biri, halkın büyük beğenisini topladı.

Hemen hemen her kültürün yer aldığı kortejin, Atatürk Büstü ’ne gelmesiyle birlikte başlayan etkinlik açılışı, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti.  Açılışta, semazen, İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi de gösteriler sunarken, açılış konuşmasını yapan isim ise İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu oldu.  Bu yıl ikincisi gerçekleşen İskele Belediyesi 2. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğine İskele Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin yanı sra, 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Milletvekilleri, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, İskele ve belde muhtarlarının yanı sıra KKTC Genelinden binlerce kişi katıldı.

 

Etkinlik sokak festivalini aratmadı

İskele Çarşı Merkezi’nde düzenlenen etkinlik; sokak karnavalını aratmadı. 120’yi aşkın standın kurulduğu etkinlikte Grup İskele Babutsa Konseri, Grup Karnaval Konseri, 65 yaş üstü İngilizlerin oluşturduğu Phoenix Line Dance Clup’ın dans gösterisi, Otantik Kıbrıs Halk Dansları Gösterisi, Beyarmudu Belediyesi Anadolu Havaları Dans Grubu Gösterisi, Grup Otantik Konseri, Sirtaki ve Hasabiko Dans Gösterisi, Türk Maarif Koleji Dans Grubu, Alevi Kültür Merkezi Deyiş ve Türkü Dinletisi ile Esma Kızıl Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi Kangoo Gösterisi yer aldı.

4-002.jpg

5-002.jpg

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3179 defa okunmuştur