1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. KÜLTÜRLERİN BULUŞMASI
KÜLTÜRLERİN BULUŞMASI

KÜLTÜRLERİN BULUŞMASI

NEU WORLD etkinliği gerçekleştirildi

A+A-

 

 

Yakın Doğu Üniversitesi’nde NEU WORLD etkinliği gerçekleştirildi.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu yıl, gerçekleştirilen etkinlikte, tüm ülkelerin katılımcıları tarafından kortej yürüyüşüyle başladı ve etkinliğin gerçekleştirildiği YDÜ Büyük Kütüphane alanına kadar devam etti. Etkinliğe 60 ülkeden fazla öğrenci ve misafir katıldı.
NEU WORLD çerçevesinde adaya gelen öğrenciler, yabancı ülkelere ait kültürleri öğrenmek ve kendi kültürlerini temsil etmek  amacıyla ziyarette bir araya geldiler.
Ülke temsilcileri geleneksel yemeklerini pişirerek, standlarını hazırladılar ve jürinin ilk 3’e giren standını ve yemeğini belirlemesi için hazır bulundular.
Jüride hazır bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Murat Tüzünkan, YDÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Menteş Haskasap, Near East Bankacılık Segment Yönetimi ve Pazarlama Stratejileri Kıdemli Grup Müdürü Enver Haskasap, YDÜ Aşçılık  Bölümü Öğretim Görv. Şef Sayit Tegay ve YDÜ Uluslararası Ofis Pazarlama İletişimi Müdürü Rana Serdaroğlu yemeklerin tadına bakıp; en güzel dekore edilmiş standlarla ilgili oylamada bulundular.
Etkinlikte gün boyunca NEU IDEAS Müzik kulübünden slow, klasik ve rock tarzında konserler verildi. Öğrenciler ülkelerindeki  günlük yaşantılarını ve tarihi miraslarını anlatarak bir kültür geçidi sundular. Gecenin kapanışında, NEU IDEAS tüm ülkelerle ortak nokta olan müzikte buluşmak adına, Kuzey Kıbrıs’ın ünlü DJ’i Erim TND  ile eğlenceye doydular.

Bu haber toplam 4267 defa okunmuştur