1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kültür - Sanat takvimi oluşturuluyor
Kültür -  Sanat takvimi oluşturuluyor

Kültür - Sanat takvimi oluşturuluyor

Sanatsal ve kültürel etkinliklerin; yeri, zamanı ve içeriği hakkındaki bilgileri toplayabilmek için, ilgili sanatçı, kurum, kuruluş ve derneklere yazı gönderildi

A+A-

Kültür Dairesi, Kıbrıs'ın kuzeyinde gerçekleştirilen tüm sanatsal ve kültürel etkinlikleri içeren bir takvim oluşturmak için çalışmalara başlandığını duyurdu.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamada, sanatçıların, kurum, kuruluş ve derneklerin, Kuzey Kıbrıs'ta  düzenleyecekleri tüm sanatsal ve kültürel etkinliklerini içeren takvimin Kültür Dairesi’nin www.kultur.gov.ct.tr internet sitesinden duyurulacağı kaydedildi.

Açıklamada, ülkede düzenlenen sanatsal ve kültürel etkinliklerin; yeri, zamanı ve içeriği hakkındaki bilgileri toplayabilmek için, ilgili sanatçı, kurum, kuruluş ve derneklere yazı gönderilerek bilgi talep edildiği ifade edildi.

Oluşturulacak takvim sayesinde ilgili kesimlerin gerçekleştirmeyi planladıkları etkinlik ile aynı tarihte başka bir etkinliğin olup olmadığı da kontrol edilerek, sanatsal ve kültürel etkinliklerin tarihlerinin çakışma olasılığı da en aza indirilecek.

Açıklamada, Kültür Dairesi’ne ulaştırılacak bilgiler doğrultusunda güncellenecek ajanda çalışmasının eksiksiz olarak tamamlanabilmesi için, bu alanda faaliyet gösteren ve kendilerine Kültür Dairesi’nden yazı ulaştırılamayan tüm kesimlere, kulturdairesi@yahoo.com adresinden veya 227 54 56 ve 228 77 49 numaralı telefonlardan Daire’ye ulaşarak bilgi vermeleri çağırısında bulunuldu.

Kültürel ve sanatsal etkinlikler ayrıca Kültür Dairesi’nin Twitter adresi  @KKTC_Kultur, Facebook’tan ise KKTC Kültür Dairesi adreslerinden takip edilebilecek. (tak)

Bu haber toplam 1697 defa okunmuştur