1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kültür sanat dolu üç gün
Kültür sanat dolu üç gün

Kültür sanat dolu üç gün

Üç gün boyunca başta Lefkoşalılar olmak üzere, ülkenin birçok yerinden katılımın gerçekleştiği organizasyon, oldukça beğeni topladı.

A+A-


Lefkoşa Folklor Derneği’nin (Folk-Der) düzenlediği 14. Kültür Sanat Günleri, sona erdi. Üç gün boyunca başta Lefkoşalılar olmak üzere, ülkenin birçok yerinden katılımın gerçekleştiği organizasyon, oldukça beğeni topladı. Halk dansları gösterileri yanında, müzik ve eski fotoğraflardan slayt gösterilerinin yer aldığı 3 günlük etkinlik, dernek bahçesinde inşa edilen amfi tiyatroda yer aldı.

Kültür sanat dolu üç gün
Etkinliklerin ilk gecesinde Folk-Der büyükler grubunun hazırladığı ve eski Lefkoşa’nın canlandırıldığı tiyatral dans gösterisi ve yine Folk-Der’in Feslikan, Kozan ve Dillirga gruplarının gösterileri yer aldı. Ayrıca Mehmet Altuner’in arşivinden hazırladığı eski Kıbrıs fotoğraflarının da yer aldığı slayt gösterisi ile GÜSAD halk dansları ve modern dans gösterisi ve Has-Der ekibinin halk dansları gösterisi de ilk gün etkinlikleri içerisinde gerçekleşti.
14. Kültür Sanat Günlerinin ikinci gününde ise Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Vasilica Kültür Sanat Derneği’nin, Hamitköy Kültür ve Sanat Derneği’nin (Hak-Der), Gençlik Merkezi Birliği’nin, Ağır Adımlar Halk Dansları Ekibi’nin, Folk-Der Feslikan ve Sirto gruplarının halk dansları gösterileri sunuldu. Geceye ayrıca Folk-Der’in orkestrası Folkestra da şarkıları ile renk getirdi.
Organizasyonun son gecesinde ise LTB Orkestrası, Folk-Der Büyükler Grubu, Tango Siembre (Sirtaki), Folk-Der Sirto Grubu, TUFAD (Turizm ve Folklor Araştırma Derneği), Folk-Der Kozan Grubu, Göç-Taş (Göçmenköy Taşkınköy Kültür Sanat Derneği), Folk-Der Dillirga Grubu yer aldı.

Bu haber toplam 1654 defa okunmuştur