1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kültür Dairesi'nden 'duyarlılık' çağrısı
Kültür Dairesinden duyarlılık çağrısı

Kültür Dairesi'nden 'duyarlılık' çağrısı

Heykeltıraş Sevcan Çerkez’in “Bener Hakkı Hakeri Heykeli” Saldırıya Uğradı

A+A-

Kültür Dairesi Müdürlüğü, “Bener Hakkı Hakeri Heykeli” hakkında açıklama yaptı.

Açıklamanın tam metni şöyle:


Heykeltıraş Sevcan Çerkez tarafından yapılan ve 13 Ekim 2014 tarihinde Lefkoşa’da Yiğitler Burcu’na yerleştirilen “Bener Hakkı Hakeri Heykeli”ne  kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıda bulunulduğunu ve heykelin parçalandığını, büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

12 Ekim 2013 tarihinde vefat eden; Öğretmen, gazeteci şair, öykücü, tarihçi ve Kültür Dairesi Müdürlüğü tarafından yayımlanan “Defne Kültür Sanat Dergisi” editör-düzeltmeni Bener Hakkı Hakeri’nin anısına yapılan heykel, daha önce de bir kaç kez saldırıya uğramıştı: Sevcan Çerkez’in yapıtı heykel, açılışından bir-iki hafta sonra, maalesef üzerine boya sıkılıp yazı yazılarak tahrip edilmişti. Heykel daha sonra, kısmen parçalanarak bir saldırıya daha maruz kalmış, saldırı sonrası Heykeltıraş Çerkez tarafından  onarılan heykel tekrar aynı yerine yerleştirilmişti. Bu yapılan son saldırıyla, Sevcan Çerkez’in “Bener Hakkı Hakeri Heykeli”  kırılıp parçalanmak suretiyle tamamen yok edilmesi bizi çok derinden yaraladı.

Kültür Dairesi Müdürlüğü olarak, Lefkoşa’nın ortasında sanata karşı yapılmış bu ağır saldırıdan dolayı, Heykeltıraş Sevcan Çerkez, Bener Hakkı Hakeri ailesi ve tüm sanat camiasının üzüntülerini paylaşıyoruz.  Çağdaş dünyada, bir ülkenin ve bir toplumun kültürel gelişmişliği; “Kültür ve Sanat” alanında ortaya çıkarılan eserler ve bu alanda yapılan çalışmalar ile ölçülmektedir. Bundan ötürü, değerli sanatçılarımızın bin bir emek ve çabayla ortaya çıkardıkları, kültür-sanat eserlerimize, halkımızın daha çok sahip çıkması ve bu eserleri koruma konusunda, herkesi daha duyarlı ve özenli davranmaya davet ediyoruz.

 

Bu haber toplam 1622 defa okunmuştur